Wie te veel dierlijke eiwitten eet, loopt kans op vervetting van z'n lever. Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam op basis van een onderzoek onder 3.500 vrijwilligers in de Rotterdamse wijk Ommoord. Het zou gaan om de grootste studie ter wereld naar het verband tussen voedselconsumptie en leververvettting.
Het Erasmus MC laat in een persbericht met de titel Te veel vlees schaadt lever weten: "Dat veel alcohol drinken de lever schaadt, is al langer bekend. Nu blijkt dat te veel dierlijke eiwitten consumeren hetzelfde gevolg heeft. Dat leidt namelijk tot NAFLD: non-alcoholic fatty liver disease [niet door alcohol veroorzaakte levervetting; ook suikers kunnen daar voor zorgen, red.]. Deze ontdekking is opmerkelijk, omdat tot nu toe werd verondersteld dat vetten en koolhydraten leiden tot leververvetting, en niet eiwitten."
ErasmusMC - Erasmus MC : Te veel vlees schaadt lever
Reageer
  • Deel
Druk af