Dat vindt Sjoerd van de Wouw van foodwatch bij Radar Radio. De oplosthee bevat in droge vorm 91,3% suiker. Dat betekent volgens Radar-presentatrice Mischa Blok dat het product niet past binnen de verantwoorde en natuurlijke boodschap van Zonnatura. Ilse Straver, R&D-Manager bij producent Wessanen, reageert in de radio-uitzending. “Een kopje oplosthee levert iets meer dan een klontje suiker per glas. In een blikje frisdrank zitten er acht. Ik snap de discussie over suiker heel goed, die is totaal helder. We kijken dan ook naar suikerreductie en waar het anders kan. Alleen op dit moment vinden we geen andere drager dan suiker voor het kruidenextract. Een aardig grote groep consumenten die dit product gebruikt kiest bewust voor het gemak van de korrels en de zoete smaak.” foodwatch sprak Zonnatura in 2012 ook al aan op de hoeveelheid suiker die zij in haar oplosthee verwerkt. De 'Avondmelange oplosthee' bestond - in droge vorm - voor 90,4% uit suiker.
radio1 - Zonnatura Oplosthee is gewoon suikerwater
Lees ook
-
0
+Foodwatch op z’n Frans met Kerst 24 dec 2022
-
1
+foodwatch roept vandaag uit tot de eerste Suikermaxdag 9 jul 2019
-
0
+foodwatch vindt dat Europese Commissie te weinig aandacht heeft voor veilig voedsel 11 sep 2018
-
2
+foodwatch eist onmiddellijke aanpak minerale oliën 12 mei 2017
- 0 Mailactie foodwatch tegen zelfregulering voedselindustrie 20 apr 2017
Procenten zijn alleen feiten als er duidelijk wordt gesteld: procent waarvan, en in vergelijking waarmee.
Klopt helemaal. Het is gewoon een kopje thee met suiker, maar dan gedroogd. Dan hou je alleen het suikerklontje en nog wat kruiderigheid over.
Ik citeer maar weer: wiens feiten
Maar de media checken zich rot. Procenten zijn immers feiten.
Alweer die stomme procenten! Vervelende activisten-truc. Geef de hoeveelheden, dan is het meteen duidelijk. Gedroogde kruiden zijn licht, suiker zwaar, dus logisch dat er qua gewicht meer suiker in zit. Als mw Straver gelijk heeft, zien we dat meteen als we over grammen per glas eindproduct praten. Niemand drinkt procenten.