Geen idee wat je als kerstcadeautje moet kopen? The Guardian helpt je uit de brand met een lijstje (keuken)gadgets waar voor iedereen wel wat tussen zit.

SensorWake
Voor degenen die moeite hebben met opstaan is er de SensorWake. Deze wekker maakt je niet wakker met een hard geluid waar je meteen een ochtendhumeur van krijgt, maar met een heerlijke geur. Je kunt kiezen tussen verschillende geuren, zoals koffie, croissantjes of de zee. Voor de diepe slapers kun je als back-up wel een geluid instellen.

Hangover Cup
De Hangover Cup is een geschikt cadeau voor dat familielid dat regelmatig te veel drinkt en daarna te kampen heeft met de bijbehorende kater. De Hangover Cup is een lekvrije tuitbeker voor volwassen. De Cup is voorzien van 2 handvatten zodat je hem zelfs als je niet meer rechtop kunt zitten van de kater nog goed vast kunt houden. Er past tot wel een liter water/sap/koffie/thee in. Als je het beneden je waardigheid vindt om als volwassene uit een tuitbeker te drinken, is het misschien een goed idee om 2017 met Dry January te beginnen.

Molecular Gastronomy Kit
Voor degene die graag uitpakt met technische hoogstandjes tijdens het koken, is er de Molecular Gastronomy Kit. Je maakt kennis met 3 spectaculaire kooktechnieken: bolvorming, emulgering en gelvorming. Zo kan je smaakbolletjes maken die knappen in je mond, kleurrijke schuimen en smaakparels of spaghetti van gel. Voor de drankliefhebber is er ook een Molecular Mojito Mixology Kit.

Tog Knives
Een goed scherp mes mag niet ontbreken in de keuken. Je kunt er natuurlijk een bij een kookwinkel kopen, maar ben je op zoek naar iets echt bijzonderders, ga dan voor Tog knives. Deze messen zijn bedacht door een Britse ontwerper en zijn geïnspireerd op Samoerai zwaarden. Het snijvlak bestaat uit 21 lagen van roestvrijstaal en koper. Het houten handvat is versierd met een Japans patroon dat 600 jaar oud is en heeft een kleine holte voor je pink moet ervoor zorgt dat je het mes goed onder controle kunt houden en extreem precies kunt snijden.

Nescafé Dolce Gusto Eclipse
Dit futuristische koffiezetapparaat is nog niet te krijgen via de Nederlandse Nescafé website, maar bijvoorbeeld wel via Ebay. Mocht de gelukkige ontvanger van de Dolce Gusto Eclipsetoch niet zo van koffie houden, dan is het in ieder geval nog een eyecatcher op het aanrecht.

Smart koptelefoon
In iedere familie zit wel iemand die niet zo van feestjes houdt en liever vroeg naar bed gaat. Vier je kerst dit jaar bij die persoon? Dan is de Liberatone koptelefoon het ideale cadeau voor hem of haar. Naast dat je draadloos van je muziek kan genieten, heeft deze koptelefoon namelijk een noise cancelling functie. Genoeg van de visite? Zet hem op en het zou een stuk stiller moeten worden. Verder is hij ook nog eens smart; de koptelefoon weet wanneer je hem op en af zet en pauzeert je muziek dan automatisch.

Gietijzeren notenkraker
Met deze notenkraker van Yesterhome is te weinig kracht of pijn in je handen van het knijpen voorbij. In tegenstelling tot standaard notenkrakers, moet je bij deze notenkraker aan een hendel draaien om de noot te kraken. De schillen worden vervolgens keurig opgevangen in het bakje dus ook de rommel is verleden tijd.

Amano Tongschraper
Dit cadeautje kan je helpen dichter tot je naasten te komen omdat het een oplossing belooft voor een slechte adem. De Amano tongschraper is er in verschillende ontwerpen, dus voor elk wat wils. Het gebruik van een tongschraper zou naast een slechte adem ook plakvorming en tandbederf tegengaan en ervoor zorgen dat je smaakpapillen effectiever werken. Zowel voor gever als ontvanger kan de tongschraper dus goede diensten bewijzen.

Chef’n Twist & Sprout
Hoewel deze gadget er niet voor gaat zorgen dat je spruitjes ineens lekker vindt, zou hij het schoonmaakproces wel een stuk aangenamer moeten maken. Spies je spruitje op de Chef’n Twist & Sprout en draai eraan om de kern te verwijderen voordat je ze kookt. Als je de blaadjes van de spruitjes wil gebruiken in een salade, kun je verder draaien om deze los te krijgen. Of het veel sneller gaat dan gewoon schoonmaken is nog te bezien, je moet de spruitjes nog altijd één voor één vastprikken.

Heb jij andere, inspirerende cadeautips? Laat het ons weten in de reacties.
Dit artikel afdrukken