Er is een boel gedoe. Over suiker. Over zout. Over melk die beter zou zijn dan frisdrank. Over GMO's. Over de endocriene verstoorder Bisphenol A in verpakkingen en over fijnstof en de intensieve dierhouderij.

Al die onderwerpen komen morgenavond langs in Food & Trust in Wageningen vanaf 20.00 uur. Op twitter gaat het via de hashtag #foodtrust.

Met circa 80 mensen dringen we door tot de kern: waarom is er wantrouwen en wie of wat vertrouwen we niet?

Vertel alvast wat jij zou willen weten of zou willen zeggen over voedsel en vertrouwen.

Op de site van de WUR staan een paar vragen over E-nrs en voedselvertrouwen die je kunt invullen.

Ook de WUR maakt zich kwetsbaar. Professor Hans Brug (UvA), voorzitter van de vaste commissie Voeding van de Gezondheidsraad, en Professor Fred Brouns (Universiteit van Maastricht) spreken zich uit over de suikercolumn van Louise Fresco (WUR), waarin zij eerherstel voor suiker bepleit. We verwachten dat het een hete avond wordt. Tot slot legt professor Jan Bransen, hoogleraar in de wijsbegeerte van de sociale wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen uit wat vertrouwen is en wat hij heeft zien gebeuren.

Hieronder kun je het allemaal volgen op twitter:

Dit artikel afdrukken