Het bedrijf wil niets te verbergen hebben. Maar het zou niet goed vallen in Duitsland.
Dat meldt Boerderij.
Het blad schrijft: Het tonen van het slachtproces middels een filmpje op internet valt niet in goede aarde.
Vion Duitsland maakt op haar website bekend virtueel de deuren te openen voor de consument.
In een 7 minuten durende video wordt op de website www.vion-transparenz.de onverbloemd getoond hoe het slachtproces verloopt. Tijdens het Fleischcongres, volgende week in Frankfurt, zal CEO Francis Kint het pr-offensief toelichten.
Op de site zijn twee reportages te zien van de transformatie van levende dieren - varkens en koeien - in het levensmiddel vlees. In het Duits lichten een Nederlandse en en Duitse dierenarts toe welke handelingen worden verricht en waarom.
Ik zag het meerdere malen in het echt in verschillende slachthuizen en kan verklaren: wie dit heeft gezien, weet wat er in een goed Noord-Europees slachthuis gebeurt.
Dat bezoek aan een slachthuis hoeft niet meer, want Vion laat het allemaal zien.
Of je vlees er lekkerder van gaat smaken, is weer een heel ander vraagstuk.
Dit artikel afdrukken
Het blad schrijft: Het tonen van het slachtproces middels een filmpje op internet valt niet in goede aarde.
Vion Duitsland maakt op haar website bekend virtueel de deuren te openen voor de consument.
In een 7 minuten durende video wordt op de website www.vion-transparenz.de onverbloemd getoond hoe het slachtproces verloopt. Tijdens het Fleischcongres, volgende week in Frankfurt, zal CEO Francis Kint het pr-offensief toelichten.
Op de site zijn twee reportages te zien van de transformatie van levende dieren - varkens en koeien - in het levensmiddel vlees. In het Duits lichten een Nederlandse en en Duitse dierenarts toe welke handelingen worden verricht en waarom.
Ik zag het meerdere malen in het echt in verschillende slachthuizen en kan verklaren: wie dit heeft gezien, weet wat er in een goed Noord-Europees slachthuis gebeurt.
Dat bezoek aan een slachthuis hoeft niet meer, want Vion laat het allemaal zien.
Of je vlees er lekkerder van gaat smaken, is weer een heel ander vraagstuk.
VION_Transparenzfilm PORK DEU from Vion Tierschutz on Vimeo.
VION_Transparenzfilm BEEF DEU from Vion Tierschutz on Vimeo.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het meest interessant vind ik de reactie van Westfleisch. Keuren het af en vrezen dat het contraproductief werkt.
Eind jaren 90 werkte ik voor Alpuro Group/ESA als communicatiemanager. Toen verleenden we medewerking aan drie TV-uitzendingen over werken in de kalverslachterij. Volledige vrijheid aan de programmamaker op basis van openheid. Het hoeft niet mooier dan het is maar het mag niet minder worden getoond dan het is.
Het hakte er behoorlijk in, zowel bij het publiek maar met name in de sector zelf. Die was negatiever dan de publieke reactie. Of we gek waren dat we hieraan meewerkten.
Dat waren we zeker niet. We geloofden in open en transparant en gaven de beeldvorming letterlijk uit handen aan een TV-programmamaker.
En wat waren de medewerkers in de slachterij trots.
Het is nu 2016. Is er echt veel veranderd? Of je houdt als bedrijf je eigen reputatie in handen of je laat het over aan een ander. We weten wat er dan kan gebeuren.
Over vorm en aanpak kunnen de meningen verschillen. Over de grondgedachte niet. Want hoeveel ben je waard als je niet wil laten zien wat je doet en waarvoor je staat.
Ik ken mensen die vegetariër zijn geworden toen er ruim dertig jaar geleden op de publieke TV het slachten van kippen in een abattoir werd getoond. Dus wat mij betreft mag Vion vooral zo doorgaan.
#2 Dat is het mooie van Foodlog. Daar komen verschillende meningen en opvattingen bijeen. Maar altijd herkenbaar. Dat is toch zo Dick Veerman?
Marc, als je bedoelt dat hier een open gesprek kan plaatsvinden tussen heel verschillend denkende mensen, dan is mijn antwoord: ja!!
Het is niet altijd makkelijk, dat wel.
Wie niet wil weten hoe dat lapje vlees op zijn bord komt, na ht verlaten van de wei of stal, kan beter vegetarier worden. Scheelt gelijk een stuk in de minder vlees eten discussie