Verpakkingen en wegwerpservies maken een niet onaanzienlijk deel van de afvalberg uit. Geen wonder dat levensmiddelentechnologen en designers zich volop met verpakkingen bezighouden. Zo ook de Amerikaanse ontwerpers Leigh Ann Tucker en Chelsea Briganti.

Afbraak door ons lichaam
Zij ergerden zich aan alle plastic rommel op evenementen. Ze wilden niet alleen een oplossing vinden voor het prullenbakprobleem maar het afval ook lekker maken, zodat consumenten het gewoon opeten en in het lichaam afbreken.

Recyclebaar of composteerbaar serviesgoed van bioplastic is er al, maar de afbraak ervan neemt nog altijd wat tijd in beslag. In tegenstelling tot de Loliware glazen. Die verdwijnen onmiddellijk, in je mond. Eet je de beker liever niet op, dan is dat geen echt probleem. Binnen 60 dagen is de beker op de composthoop helemaal gecomposteerd en mocht de beker onverhoopt in de natuur terecht komen breekt hij daar ook in korte tijd helemaal af. Loliware drinkbekers zijn gemaakt van GMO-vrije en biologische ingrediënten.

Cocktails met extra dimensie
De gel-achtige cups hebben een prettige bite en zijn voorzien van een (composteerbare) houder om ze tegen vieze vingers te beschermen. De bekers zijn stevig genoeg om meerdere malen gevuld te worden, zolang dat maar met koude of hooguit op kamertemperatuur geschonken dranken is. Warme dranken kan Loliware niet aan. Serveer je er ijsdesserts of gekoelde cocktails in, dan worden ze nog wat steviger. Voor een verrassende en extra smaakbeleving zijn de Loliwareglazen verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals yuzu citrus en matcha groene thee.

loliware
Loliware met composteerbare houder
Dit artikel afdrukken