Hamburgers blijven onverminderd populair in de VS. Volgens vier op de vijf Amerikanen is een hamburger een goede bron van nutriënten.
Dat ontdekte marktonderzoeker Mintel in een enquête onder 1.767 Amerikanen die in de voorgaande drie maanden een of meer hamburgers hadden gegeten.
Van deze mensen zei 62% dol op hamburgers te zijn en altijd hamburgers te willen blijven eten, ondanks de recente waarschuwing van de WHO over rood vlees. Ook bij de Millenials-generatie is de hamburger in trek, ondanks dat zij aangeven dat voor hen het gezondheidsaspect de belangrijkste factor is bij het uitkiezen van een restaurant. Wel zouden zij graag gezondere hamburgers zien, waarin rundvlees wordt vervangen door kip of kalkoen.
Consumenten staan volgens Mintel wel meer open voor vlees dat goed voor ze is, maar ook waar ze zich goed over kunnen voelen. Zo zei 80% van de ondervraagden bereid te zijn om meer te willen betalen voor een hamburger die met kwalitatief hoogstaande producten is gemaakt. Daarnaast geeft 59% aan te willen weten wat de herkomst van het vlees is en 43% wil meer grasgevoerd vlees op het menu.
Dit artikel afdrukken
Van deze mensen zei 62% dol op hamburgers te zijn en altijd hamburgers te willen blijven eten, ondanks de recente waarschuwing van de WHO over rood vlees. Ook bij de Millenials-generatie is de hamburger in trek, ondanks dat zij aangeven dat voor hen het gezondheidsaspect de belangrijkste factor is bij het uitkiezen van een restaurant. Wel zouden zij graag gezondere hamburgers zien, waarin rundvlees wordt vervangen door kip of kalkoen.
Consumenten staan volgens Mintel wel meer open voor vlees dat goed voor ze is, maar ook waar ze zich goed over kunnen voelen. Zo zei 80% van de ondervraagden bereid te zijn om meer te willen betalen voor een hamburger die met kwalitatief hoogstaande producten is gemaakt. Daarnaast geeft 59% aan te willen weten wat de herkomst van het vlees is en 43% wil meer grasgevoerd vlees op het menu.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is een hamburger geen goede bron van nutriënten dan?
Toch nog een op vijf van de 1767 ondervraagden at z'n hamburger in de veronderstelling dat het géén goede bron van nutriënten is. Maar daaruit zou ik niet durven concluderen dat 80 % van de Amerikanen het omgekeerde gelooft.
Zolang Katan pizza’s – vanwege die 3 schijfjes paddestoel en wat tomatenpuree – onder de groenten schaart en kroketten helemaal niet slecht vindt moeten hamburgers welhaast superfood zijn.
Het is maar net of die hamburger stand alone wordt gegeten. Neem je er nog een flinke portie frites en een liter originele cola, dan tikt het lekker aan. Sec de hamburger? Prima qua nutritionele waarde. En een goeie is o zo lekker-vind ik.
Een hamburger is niet inherent ongezond, het ligt er maar net aan hoe je hem klaarmaakt en wat de kwaliteit is van de ingrediënten.