Een lezeres zag reclame voor verse Amelandersaus op een groot billboard langs de A2 bij Zaltbommel. Ze ging zoeken en ontdekte hoe het zit: de verse dressing wordt gemaakt in Udenhout, Noord-Brabant. In een conservenfabriek. Daar stoort niemand zich aan omdat het leuk is en lekker voelt. Of vind jij het niet OK?
Amelander verse sladressing was vroeger een bezoeking, zegt de website van de saus. Je moest er eerste helemaal voor naar Holwerd, in het noorden van het land. Daarna overvaren en vervolgens naar restaurant Zee van Tijd in Nes, op het prachtige Waddeneiland Ameland. Daar maken Rob en Nicole een unieke huisdressing.
Vanaf nu - maken ook Rob en Nicole op hun eigen site duidelijk - hoef je niet meer naar het prachtige Ameland te reizen om van die heerlijke dressing te kunnen genieten. Ze serveren hun eigen saus tegenwoordig ook uit een potje; dat suggereert een foto op hun site.
Amelander.com schrijft:
Amelander Verse Sladressing is vanaf nu gewoon te vinden in het koelschap van de Supermarkt. Amelander Verse Sladressing is een echt verse dressing die na opening nog wel een paar weken in de koelkast bewaard kan worden. De Amelander Verse Sladressing is bereid met verse ingrediënten, zonder conserveermiddelen en gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Zo doen we dat in de keuken van Zee van Tijd op Ameland. Met Amelander Verse Sladressing proef je een beetje Ameland bij je thuis!
Het lijkt een prima zaak voor Rob en Nicole want je kunt hun saus nu vinden bij alle grote detaillisten van ons land en ze kunnen er zelfs Masterchef van sponsoren.
Toch zit het verhaal anders in elkaar. Dit is feel good marketing. Onze lezeres ontdekte dat Amelander verse saus gemaakt wordt in het Brabantse dorp Udenhout door de moderne conservenfabriek Glasbest, die authentiek ogende producten in glas stopt. Dat doen ze goed, want pas na opening van het potje moet je het 'verse' product binnen een paar weken opmaken.
Glasbest en Amelander zijn er volstrekt eerlijk over. Op beide sites is te vinden dat Amelander vers geconserveerd uit Brabant komt en ook wat ingrediënten uit de industriële keuken bevat. Nergens wordt gelogen. Glasbest vertelt bovendien dat ze er zijn omdat de grote conservenfabrieken onvoldoende authentiek doen en de Nederlandse detaillist onvoldoende kansen bieden om ons hetzij in kwaliteit, hetzij in prijs beter te bedienen.
Vinden we het OK? Zo ja, waarom? Zo nee, idem.
Fotoredits: Amelander
Dit artikel afdrukken
Vanaf nu - maken ook Rob en Nicole op hun eigen site duidelijk - hoef je niet meer naar het prachtige Ameland te reizen om van die heerlijke dressing te kunnen genieten. Ze serveren hun eigen saus tegenwoordig ook uit een potje; dat suggereert een foto op hun site.
Amelander.com schrijft:
Amelander Verse Sladressing is vanaf nu gewoon te vinden in het koelschap van de Supermarkt. Amelander Verse Sladressing is een echt verse dressing die na opening nog wel een paar weken in de koelkast bewaard kan worden. De Amelander Verse Sladressing is bereid met verse ingrediënten, zonder conserveermiddelen en gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Zo doen we dat in de keuken van Zee van Tijd op Ameland. Met Amelander Verse Sladressing proef je een beetje Ameland bij je thuis!
Het lijkt een prima zaak voor Rob en Nicole want je kunt hun saus nu vinden bij alle grote detaillisten van ons land en ze kunnen er zelfs Masterchef van sponsoren.
Op beide sites is te vinden dat Amelander vers geconserveerd uit Brabant komt en ook wat ingrediënten uit de industriële keuken bevat. Nergens wordt gelogen.Eerlijke verse conserven uit Udenhout
Toch zit het verhaal anders in elkaar. Dit is feel good marketing. Onze lezeres ontdekte dat Amelander verse saus gemaakt wordt in het Brabantse dorp Udenhout door de moderne conservenfabriek Glasbest, die authentiek ogende producten in glas stopt. Dat doen ze goed, want pas na opening van het potje moet je het 'verse' product binnen een paar weken opmaken.
Glasbest en Amelander zijn er volstrekt eerlijk over. Op beide sites is te vinden dat Amelander vers geconserveerd uit Brabant komt en ook wat ingrediënten uit de industriële keuken bevat. Nergens wordt gelogen. Glasbest vertelt bovendien dat ze er zijn omdat de grote conservenfabrieken onvoldoende authentiek doen en de Nederlandse detaillist onvoldoende kansen bieden om ons hetzij in kwaliteit, hetzij in prijs beter te bedienen.
Vinden we het OK? Zo ja, waarom? Zo nee, idem.
Fotoredits: Amelander
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Gaan "we" hier op Foodlog nu werkelijk op iedere slak zout leggen.
Dit kan alleen maar lijden! tot het assortiment waar niemand op zit te wachten; AH..... dressing of Jumbo..... dressing. En niet te vergeten de Delicieux reeks van Lild.
Dick Veerman, jij promoot juist om meer onderscheid te maken en daar je winst uit te halen. M.i. hoort 'streekgebondenheid' daarbij.
Mijn vraag is dan: hoe streekgebonden moet streekgebonden zijn?
Immers op Ameland zal echt geen fabriek verreizen om heel Nl van deze sausen te kunnen voorzien.
Jarno, 'we' gaan niet zeiken. We vragen of er over te zeiken valt. Er wordt nl. over van alles en nog wat gezeken. Vandaar.
Moet ik dat nou alweer uitleggen?
Jarno, helemaal vergeten je dat te vragen: hoe wou jij als boer uit dit streekgebonden concept je winst halen?
Uiteraard is het wel zo dat dit concept een plek in de markt bezet waar boeren hadden kunnen zitten. Maar nou geef ik al meer dan de helft van het antwoord.
Het is als de Amsterdamsche Croquet uit Heerhugowaard. Handelshumor.
En je hebt Rotterdamse satésaus, te koop in grote plastic emmers bij de Makro. Wordt gemaakt in een sausfabriek bij Schiphol, waar ook Brabantse satésaus vandaan komt. Niet bedacht door een meester sausbereider maar door….een fabrikant van plastic emmers.