Dat lijken onder meer nu.nl en misset horeca te zeggen over wat te lezen stond in Veronica Magazine. Maar zei Robert Kranenborg dat echt? Dat wil Wouter Klootwijk weten.
Op verschillende websites viel gistermiddag dit te lezen: Het pop up-restaurant van De Wereld Draait Door was gedoemd te mislukken. Na de slechte recensies zou doorgaan "een marteling voor iedereen" zijn geweest, zegt Robert Kranenborg in Veronica Magazine.
"Het was niet meer te redden met: 'Jij moet beter je best doen' of: 'Jij moet het anders aanpakken'. Dan zou het dagelijkse stress en spanning worden", aldus Kranenborg.
Kan iemand de letterlijke tekst opduikelen die is afgedrukt in Veronica Magazine, van dit gesprek met Robert Kranenborg. Ook volgens een berichtje op de Paroolwebsite zegt de kookman in het magazine, dat het restaurant van De Wereld Draait Door dicht moest na twee lelijke recensies, eentje in het Parool en en eentje in de Volkskrant. Toen was er geen houden meer aan, zegt hij. Want: mensen geloven wat in die recensies staat.
Zegt hij dat echt in Veronica Magazine?
Dan zegt hij iets raars: het eten was goed, maar de recensies slecht.
Fotocredits: Robert Kranenborg, twitter
Dit artikel afdrukken
"Het was niet meer te redden met: 'Jij moet beter je best doen' of: 'Jij moet het anders aanpakken'. Dan zou het dagelijkse stress en spanning worden", aldus Kranenborg.
Zegt hij dat echt in Veronica Magazine? Dan zegt hij iets raars: het eten was goed, maar de recensies slecht"Het was een strijd die we niet konden winnen. Er waren twee slechte recensies geweest en die gaan mensen geloven, wat ze ook voorgeschoteld krijgen." Het restaurant kreeg twee negatieve recensies van Het Parool en De Volkskrant en besloot daarna de deuren te sluiten. "Dat is een goede, gezamenlijk beslissing geweest van Matthijs, de hoofdredactrice en mijzelf."
Kan iemand de letterlijke tekst opduikelen die is afgedrukt in Veronica Magazine, van dit gesprek met Robert Kranenborg. Ook volgens een berichtje op de Paroolwebsite zegt de kookman in het magazine, dat het restaurant van De Wereld Draait Door dicht moest na twee lelijke recensies, eentje in het Parool en en eentje in de Volkskrant. Toen was er geen houden meer aan, zegt hij. Want: mensen geloven wat in die recensies staat.
Zegt hij dat echt in Veronica Magazine?
Dan zegt hij iets raars: het eten was goed, maar de recensies slecht.
Fotocredits: Robert Kranenborg, twitter
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Buiten dat: Velen (ikzelf ook) hadden van tevoren een reservering gemaakt.
Als het eten volgens Robert Kranenborg 'goed' was, had ikzelf wel kunnen beslissen wat ik er van vond. Misschien was ik met de kennis van de recensies iets meer kritisch geweest (ik betwijfel dat), maar wat mij zo aantrok waren de gerechten zelf. Omdat zij heden ten dagen vrijwel onbekend zijn (ik had over mijn gerecht 'canard a la presse' alleen kunnen lezen), waren ze ook niet te vergelijken met iets.
Ik blijf het jammer vinden; het voelde alsof een avontuur mij ontnomen was.
Je sluit een restaurant niet na 2 slechte recensies. Was het basisprobleem niet dat Matthijs bang was voor een forse - en zeer terechte! - boete van het Commissariaat voor de Media?
Het is verwonderlijk waar Matthijs en Pauw nu al mee wegkomen. Het schaamrood stond Pauw onlangs ook al aan de kaken toen zijn slordige halve miljoen 's jaars aan de orde kwam.
DWDD en Pauw hangen nú al van nieuwe boeken, CD's en nieuwe producties aan elkaar
(zie ook deze discussie tussen de beruchte Peter R. en Matthijs).
Wie selecteert waarvoor reclame gemaakt wordt? Is dat allemaal "gratis"? Het kan toch niet zo zijn dat publiek betaalde omroepen in een soortement TellSell-clubjes ontaarden?
Dat denk ik niet Dick #2 . Ik denk dat het eten en de bediening erg beroerd waren en dat dat in de recensies ook volledig tot uiting kwam. Dat krijg je niet meer goed. Sluiten is beste optie. En het verlies is voor de leveranciers en de VARA. Zou weleens willen weten hoeveel. Publieksgeld toch?
Wouter, twijfel je nou aan de recensies, aan het interview in Veronica of aan het eten?
Jan Peter van Doorn, het verslag in Het Parool was absoluut overtuigend. De verslagen werden nog aangevuld door eethuisgasten die op elektrische media getuigden van smeerboel, wachttijden van meer dan een uur en meer vermakelijks.
Als Kranenborg het in Veronica Magazine echt zei zoals het elders geciteerd wordt dan zijn twee dingen opmerkelijk. Het eerste: de recensies, niet het eten, deden het Wereldrestaurant de das om. Twee: hij geeft het publiek dat er nog had willen eten ook een schop. Dat kan niet meer zelfstandig het verschil tussen vies en voortreffelijk onderscheiden, want de mensen geloven de recensie en niet wat ze op hun bord aantreffen. Ook als op dat bord een geslaagde creatie ligt te dampen.