Omdat het op Foodlog gaat over Nederterraan eten en gezonde chips, bereidde Wouter Klootwijk aardappelen zonder enige toevoeging of bewerking. Van Vinkje wil hij weten of ze gezond zijn.
Klootwijk schrijft vanmorgen:
Ze zijn neonederterraan, chips uit de Airfryer. In het nieuwe model - iets groter dan het vorige- kan een rekje, bedoeld om saté mee te roosteren. Spiesjes vlees liggen horizontaal op het rekje. De hete lucht jaagt er aan alle kanten omheen.
Ik gebruikte de spiesjes en het rekje om er aardappelchips mee te 'bereiden' waar het Vinkjeskantoor in Den Haag het schaamrood van op de kaken krijgt, zo gezond als ze niet wisten dat kon.
Topchips. Philips zelf was nog niet op het idee gekomen.
De hetelucht chipsbakker verzocht ons vanaf Foodlog Vinkje in het openbaar om een pre-oordeel te vragen: zal de fabrikant die deze uitsluitend met hetelucht bewerkte aardappelen produceert, aanspraak kunnen maken op het Vinkje?
Fotocredits: Wouter Klootwijk
Dit artikel afdrukken
Ze zijn neonederterraan, chips uit de Airfryer. In het nieuwe model - iets groter dan het vorige- kan een rekje, bedoeld om saté mee te roosteren. Spiesjes vlees liggen horizontaal op het rekje. De hete lucht jaagt er aan alle kanten omheen.
Ik gebruikte de spiesjes en het rekje om er aardappelchips mee te 'bereiden' waar het Vinkjeskantoor in Den Haag het schaamrood van op de kaken krijgt, zo gezond als ze niet wisten dat kon.
Topchips. Philips zelf was nog niet op het idee gekomen.
De hetelucht chipsbakker verzocht ons vanaf Foodlog Vinkje in het openbaar om een pre-oordeel te vragen: zal de fabrikant die deze uitsluitend met hetelucht bewerkte aardappelen produceert, aanspraak kunnen maken op het Vinkje?
Fotocredits: Wouter Klootwijk
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Haha, ik wist niet dat ik zulks vroeg. Ik deed alleen een mededeling. Maar Foodlog stelt nu een vraag uit mijn naam. Brutale krant.
De heer Klootwijk zal eerst vinkje-"deelnemer" moeten worden, kosten volgens bijgaande staffel.
Vervolgens zijn de kosten per "bewust" product 60 euro en 50 cents.
"Toetsen gebeurt op basis van berekening".
Vinkje test blijkbaar niet zelf, maar gaat, net zoals bij CE-goedgekeurde bekkenbodemmatjes, uit van de door de producent aangeleverde specificaties.
Wat nog interessant is: of Wouters Philips-chips bij berekende geringere ongezondheid het
bewuste einde zullen betekenen voor Jumbo's Superslurfjes. Ik kan me niet voorstellen dat ze
meer zout of vet zullen bevatten.
Ik schat dat er op Foodlog wel crowdfunding te vinden zal zijn om de naar schatting
1.900 euro "deelnemerskosten" bijeen te brengen. Philips MVO?
Wie doet er mee?
Gaan ze er rauw op? En welk type airfryer?
In een eethuisje hier om de hoek, van Ron Ockhuizen, maken ze ook hun eigen groentechips, van aubergine, kool en paprika, o so little processed, dus niet dat ultra- zoals in de fabrieken en industriele hallen, want dat moet langer mee. Bij hem gewoon in de achtertuin van het restaurant gedaan, ambachtelijk dus, kan de kok er ook nog een mooi verhaaltje aan vast knopen (wat hij dan ook nooit na zal laten, is klantvriendelijk).
Weer die Airfyer op Foodlog. Ik vind het verdacht. Maar wel goede reclame voor dat ding. Die chips zien er f*cking (fingerlicking) goed uit. Vinkje van mij.
Kan dat niet een serie op Foodlog worden? "Vinkenneuken." Foodloggers bedenken gezondere versies van vink-producten.