Veranderingen in leefstijl en overheidsmaatregelen ter verbetering van de volksgezondheid, blijken in de VS te hebben geleid tot een gestage afname van het aantal overlijdensgevallen ten gevolge van kanker.
In Amerika overlijden sinds 1991 steeds minder mensen aan kanker. De American Cancer Society spreekt in een recent rapport over een afname van 23%. Volgens experts van de Virginia Commonwealth University (VCU) is dit deels te danken aan maatregelen ter verbetering van de volksgezondheid, sociale veranderingen en een veranderd beleid. Voorbeelden hiervan zijn het rookverbod op veel plaatsen en het heffen van forse accijnzen op tabak.
Sociale norm
“Het rookverbod in vliegtuigen of restaurants heeft de sociale norm veranderd,” zegt Steven Woolf van VCU. “De samenleving is erop afgestemd dat roken slecht voor je is.” Daarbij helpt de nadruk op andere leefstijlaanpassingen, zoals een gezond eetpatroon en voldoende sporten, om het aantal doden door kanker terug te dringen. Ook overlijdens door andere ziektes als hartfalen en diabetes lopen hierdoor terug.
2016
De verwachting is dat er in 2016 in de VS nog altijd 600.000 mensen zullen overlijden aan kanker. Er blijft dus volop werk aan de winkel. Woolf: “Het leuke is dat als je een klein aantal leefstijlveranderingen doorvoert, dit niet alleen de kans op kanker of hartklachten verkleint, maar ook op andere ziektes. Als je stopt met roken, gezond eet, regelmatig sport en matigt met alcohol, kan één op de drie vroegtijdige overlijdens voorkomen worden.”
Fotocredits: No smoking sign, Stephen Shellerd
Dit artikel afdrukken
Sociale norm
“Het rookverbod in vliegtuigen of restaurants heeft de sociale norm veranderd,” zegt Steven Woolf van VCU. “De samenleving is erop afgestemd dat roken slecht voor je is.” Daarbij helpt de nadruk op andere leefstijlaanpassingen, zoals een gezond eetpatroon en voldoende sporten, om het aantal doden door kanker terug te dringen. Ook overlijdens door andere ziektes als hartfalen en diabetes lopen hierdoor terug.
Als je stopt met roken, gezond eet, regelmatig sport en matigt met alcohol, kan één op de drie vroegtijdige overlijdens voorkomen wordenHoewel in 21 Amerikaanse staten kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is, bestaat de hoop dat de trend zich voort blijft zetten dankzij een grotere bewustwording, meer onderzoek en betere behandelingen, vooral bij mensen met lagere inkomens. Gordon Ginder, van het VCU Massey Cancer Center: “Er zijn 14,5 miljoen overlevenden van kanker die vandaag nog leven dankzij verbeterd onderzoek, patiëntenzorg en educatie. Door steeds nieuwe ontdekkingen is er een grote kans dat mensen met kanker vaker overleven en een betere kwaliteit van leven houden."
2016
De verwachting is dat er in 2016 in de VS nog altijd 600.000 mensen zullen overlijden aan kanker. Er blijft dus volop werk aan de winkel. Woolf: “Het leuke is dat als je een klein aantal leefstijlveranderingen doorvoert, dit niet alleen de kans op kanker of hartklachten verkleint, maar ook op andere ziektes. Als je stopt met roken, gezond eet, regelmatig sport en matigt met alcohol, kan één op de drie vroegtijdige overlijdens voorkomen worden.”
Fotocredits: No smoking sign, Stephen Shellerd
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Onzin onderzoek, je moet nagaan of het aantal mensen die kanker krijgen aan het afnemen is!
(meer "genezing" en later sterven door behandeling kan hier een gevolg van zijn)
Door slechte voeding (w.o.chemie in en het bespuiten van voeding) /stress/straling/teveel zon/niet zuivere lucht krijgen steeds meer mensen kanker!
Voorbeeld: Pas als de tuinder dierbare verliest aan kanker zal hij misschien stoppen met spuiten (chemie) van voeding, zolang dat niet gebeurd is GELD belangrijker en komt men met antwoorden als: het is niet bewezen, slaap zacht!
Geer, kun je uitleggen waarom je dit een onzinonderzoek vindt?
Klopt het niet, of is iets onderzocht wat niet nodig is? Of vind je wetenschappelijk onderzoek sowieso onzin?
Henric #2 Je lijkt te reageren als door een bij gestoken. Moet je niet doen wordt de sector niet sterker van. Probeer met een consument mee te denken en van daaruit je punt te maken. Geer legt uit hoe hij tot zijn conclusie komt, en heeft een punt. Of vind jij dat slechte voeding, zoals geer zegt geen invloed heeft? Ik denk dat we daar over moeten communiceren en gezamenlijk met de consumenten openingen kunnen vinden tot heil van de maatschappij en de sector. Heb het al vaker gezegd "we moeten af van het inzicht dat ziekten een oorzaak zijn, nee ze zijn een gevolg". Een sectorgenoot.
Arnold#3, weet je wat het is met die reacties van Geer? Ik meen een soort patroon te ontdekken. Er verschijnt een artikel, en hij plaatst steeds een soortgelijke reactie. Elke keer net wat anders, steeds wat andere spelfouten (flauw, ik weet het), en daarin wat beweringen. Dus ik denk, joh, ik ga eens wat vragen. Ik ben namelijk geïnteresseerd in wat hij nu wil bereiken. De vraag was dus aan Geer. En om het wat makkelijker te maken geef ik een aantal opties. Meer is het niet.
Het onderzoek is zelfs buitengewoon belangwekkend. Het laat zien dat er relatief simpele oplossingen zijn om de incidentie van kanker terug te dringen. Jammer voor degenen die denken dat het door 'allemaal door voeding uit de fabriek' komt. De verloren fietssleutel kan in ieder geval ook op plekken buiten het licht van de lantaarn worden gevonden, zoals blijkt. Wie wou dat empirisch weerleggen?