Jacqueline schreef:

In het boek 'Simpel Slank' lees ik:

"Het zetmeel in cornflakes en graan valt onder de categorie enkelvoudige koolhydraten.
Ze worden enkelvoudige koolhydraten genoemd, omdat de zetmeelketen kort is. Hierdoor worden ze snel afgebroken en omgezet in glucose (suiker). Zowel zetmeel als suiker initiëren een grote insulinereactie, waardoor je geen vet kunt verbranden."

Ik dacht dat zetmeel zoals dat bijvoorbeeld in pasta voorkomt onder de 'langzame suikers' en dus meervoudige koolhydraten valt?
Sporters wordt aanbevolen om pasta te eten op de vooravond van een competitie ter verbetering van de energie-toevoer?

Kunt u mij uitleggen hoe dit nou precies zit ?


Wij zetten de vraag uit bij een aantal professionals die echt weten hoe het zit. We nodigen ook de lezers hier uit hun expertise te delen.
Het bereikte antwoord op de vraag voegen we later toe onder deze tekst.

Het boek waar Jacqueline naar verwijst, is de afvalmethode van fitnesscoach Bernard Favier.

Fotocredits: alexxis
Dit artikel afdrukken