Frank zit met een dilemma. Ze houdt van vlees. Aan de andere kant heeft ze door haar werk bij de Keuringsdienst van Waarde 'alles' gezien. Ze weet genoeg van de vleesindustrie af, weet van de invloed van vlees eten op het milieu en de gezondheidsaspecten om haar vleesverlangen voorgoed te laten verdwijnen. Toch blijft ze naar vlees verlangen.

Mag Sally vlees?
Frank zit al langer met dit vraagstuk. Moet ze nu eigenlijk vlees eten of niet, en waarom? Ze probeert al heel lang te stoppen met vlees eten - ze is notabene uitgeroepen tot meest sexy vegetariër - maar het lukte nooit. De geboorte en het moeten grootbrengen van haar dochtertje brengt Marijn tot het maken van de film. Voor Sally moet alles helder zijn.

Vleesjunk
Ze bezoekt een verslavingsprofessor en maakt een hersenscan. De diagnose is duidelijk, Frank is verslaafd aan vlees. Ze krijgt uitleg van een historicus en gaat op stage bij de slager René Pals. Tot het einde blijft het spannend of ze het schietpistool ter hand neemt en of ze vlees kan laten staan of niet.

Confronterend, intiem en humoristisch
In de confronterende documentaire belicht Frank de tweezijdigheid en aantrekkelijkheid van vlees. Ze maakt de kloof tussen het dier en je bord pijnlijk voelbaar.

Vleesverlangen is geen diepgaande, moeilijke of oordeelvormende docu. Gezondheid- en milieu-aspecten komen ook niet aan bod, maar Frank neemt je helemaal mee in haar gedachteproces. De documentaire overstijgt het persoonlijke en zit vol humor. Dit alles maakt Vleesverlangen voor een groot publiek aansprekend. Misschien werkt dat wel beter dan zielige filmpjes of mensen bang maken voor vlees met gezondheidswaarschuwingen. Geen betutteling. Na het zien van de film zul je je eigen oordeel moeten vormen.


Trailer Vleesverlangen


Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken