In 2013 gaf Amazon voor het eerst aan met drones te willen gaan bezorgen. Skeptici trokken de haalbaarheid van een dergelijk voornemen in twijfel. Amazon liet onder meer in een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres weten dat het ze echt ernst is. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft toegezegd op korte termijn met regelgeving te komen waaronder privé en commercieel dronegebruik toegestaan is.

Vandaag maakt Amazon duidelijk hoe het zijn drone-toekomst voor zich ziet. Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clark komt aan het woord in een video die het hele proces in beeld brengt, van de noodsituatie die een snelle bestelling noodzaakt, via het distributiecentrum, tot de geslaagde landing in de tuin. Het gaat om een échte bezorging, geen demo, benadrukt Amazon.



De in de video gebruikte drone ziet er 'commercieel en gestroomlijnd' uit, schrijft Mashable.com. Het pakje hangt niet meer in de open lucht onder de drone, maar verdwijnt in een vierkant compartiment. De drone gebruikt tijdens de vlucht, tot zo'n 25 kilometer van het verzendcentrum, 'sense and avoid' technologie, waarmee de drone in staat is botsingen met andere objecten op zijn vliegroute te vermijden.

Aan het eind van de video laat Amazon weten dat Prime Air beschikbaar zal komen zodra de benodigde regelgeving rond is.

Fotocredits: Amazon
Dit artikel afdrukken