Yoghurt, poedertjes en drankjes met als basis melk, aangevuld met vitaminen moeten de komende jaren zorgen voor omzetstijging bij FrieslandCampina. Dat zegt scheidend bestuursvoorzitter Cees ’t Hart in het Financieele Dagblad.

Volgens 't Hart blijkt uit onderzoeken dat 20 procent van de ouderen boven de zestig jaar ondervoed is. Zelfs in Nederland. "Die senioren krijgen niet de juiste voedingsstoffen. Ze moeten een gevarieerd dieet krijgen. Waar zuivel deel van uitmaakt. Dat gaan wij oppakken."

Speciale voeding voor ouderen - functionele voeding, in vakjargon - is een mooie manier om de verwachte 15 procent hogere melkproductie te verwerken die in Nederland resulteert uit de afschaffing van het melkquotum.

China, de witte motor voor eiwitrijke producten
Azië, en met name China, moet de nieuwe witte motor worden voor FrieslandCampina. China telt 220 miljoen ouderen. Volgens ’t Hart kan Azië wel een supplement, poeder of drankje op basis van heel rijke melkpoeder gebruiken. Zelfs het feit dat zo’n 90 procent van de volwassenen intolerant is voor lactose vormt geen belemmering. Woordvoerder Jan-Willem ter Avest van FrieslandCampina laat aan Z24 weten dat "yoghurt en de meeste kazen weinig lactose bevatten. Ook bepaalde hoeveelheden, bijvoorbeeld 250 milliliter, zijn meestal geen probleem." Ook voor Nederlandse ouderen gaat FrieslandCampina komen met nieuwe producten die hun ondervoeding moeten oplossen. Hoe precies wil het bedrijf nog niet zeggen.

Wel wil 't Hart kwijt wat hij zijn Aziatische klanten belooft: "voor Aziaten staat Nederland gelijk aan groene weilanden, koeien en een blauwe lucht. Dat is het concept dat je verkoopt." Volgens 't Hart willen ook Chinezen weidegang.

Fotocredits: 'Jerusalem 07/2012', SuperCar-RoadTrip.fr
Dit artikel afdrukken