Linda én Teun van de Keuken branden de Superfoods af. Wat betekent dat?
Linda de Mol gaf gisteren aan klaar te zijn met superfoods. Op haar eigen site vraagt ze zich af "Meiden, slaan we niet een beetje door?".
Ze pleit voor de vrijheid van 'etensuiting', nam er zelf nog een patatje op en laat dat uitdagend zien op de cover van het jongste nummer van haar blad.
Linda wijst erop dat gezond eten belangrijk is, "maar daarvoor hoef je geen fortuin uit te geven aan tarwegewassen en moeilijke zaden." Op de cover van haar tijdschrijft deze maand 'roept' ze: Rot op met je chiazaad!'
Het nieuwe normaal
Je suis tosti, laat ze verder weten. Oftewel: ik doe gewoon. Ook de kritische journalist Teun van de Keuken doet er - in hip roze - aan mee, terwijl Patty Brad er nog een beetje in blijft geloven:
De Nederlandse aardappeltelers lieten een filmpje maken door Amsterdams hipsters. Ook die hebben niets meer met Chia-zaad en al die Quinoa-kutjes:
Dat komt allemaal omdat Nederland terugkeert naar het Nieuwe Normaal. Heel gewoon, dat is nu weer hartstikke hip.
Eten is mode. Roze als de pest, of het nou een pieper of Chiazaad is. Het gaat altijd om het volgende; de rest is veel te ingewikkeld.
Fotocredits: still, Linda
Dit artikel afdrukken
Ze pleit voor de vrijheid van 'etensuiting', nam er zelf nog een patatje op en laat dat uitdagend zien op de cover van het jongste nummer van haar blad.
Linda wijst erop dat gezond eten belangrijk is, "maar daarvoor hoef je geen fortuin uit te geven aan tarwegewassen en moeilijke zaden." Op de cover van haar tijdschrijft deze maand 'roept' ze: Rot op met je chiazaad!'
Het nieuwe normaal
Je suis tosti, laat ze verder weten. Oftewel: ik doe gewoon. Ook de kritische journalist Teun van de Keuken doet er - in hip roze - aan mee, terwijl Patty Brad er nog een beetje in blijft geloven:
De Nederlandse aardappeltelers lieten een filmpje maken door Amsterdams hipsters. Ook die hebben niets meer met Chia-zaad en al die Quinoa-kutjes:
Power to the Pieper from Aardappels.nl on Vimeo.
Dat komt allemaal omdat Nederland terugkeert naar het Nieuwe Normaal. Heel gewoon, dat is nu weer hartstikke hip.
Eten is mode. Roze als de pest, of het nou een pieper of Chiazaad is. Het gaat altijd om het volgende; de rest is veel te ingewikkeld.
Fotocredits: still, Linda
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Supergeinig dat power to the pieper-filmpje.
En nog net niet keihard gelogen.
Wie vertrouw je als je om voedingsadviezen gaat?
1. Patty Brard (ook expert in klystreren)
2. Je moeder (was 40 jaar geleden onbewust bekwaam)
3. Linda (walgt van Superfoods)
4. Het Voedingscentrum (saai, loopt achter, maar met wetenschappelijke onderbouwing)
Optie 5. Een wetenschapper
Optie 6. Geen van allen, ik gebruik mijn gezonde verstand en kijk er allemaal doorheen en vraag het als ik iets niet begrijp.
Optie 6 dus.
Ga ik voor optie 8: Teun van de Keuken.
- heeft het over "prachtige broccoli'.
- doet zijn naam eer aan door er veel tijd door te brengen - kookt elke dag, vaak twee keer per dag.
- noemt eten "misschien wel het grootste genoegen dat er is".
dit twitterde ik zo juist:
Twitter #superfoods onzin en #Hormoonfactoor geneest geen MS, dan loopt je emailbox vol met boze detoxcoaches en andere selfmade foodie's
Kortom, veel emoties en flauwekul over superfood, detox, vogelzaad, amandelbaden, geen brood- en/of melkdiëten, klysma's en uitgeputte bijnieren (=burn out volgens Ralph Moorman) aangevuld met n=1 ervaringen (die net iets te vaak afkomstig zijn van verkopers van SF).
Ik ga maar even off line..