Fans van tv-kok Jamie Oliver zijn boos en teleurgesteld. Hij gaat samenwerken met de ‘slechte’ Bill Gates. Dat vindt AltHealthWORKS.

Jamie staat bekend als voorvechter van gezonde voeding. Hij werkt in zijn kookprogramma's bij voorkeur met biologische en streekproducten. Ook is hij al jaren betrokken bij het gezonder maken van schoolmaaltijden. Volgens Jamie heeft iedereen recht op gezonde voeding en kennis over voeding en wat het doet met ons lijf.

'Boze wolf' en GMO's
Waarom voelen Jamie's fans zich in de kou gezet? Jamie gaat samenwerken met de Bill & Melinda Gates Foundation. De stichting streeft er naar verbetering te brengen in armoedige en ongezonde leefomstandigheden in ontwikkelingslanden. Voedseljournalist Nick Meyer van AlthealthWORKS beschrijft Bill Gates als de grote boze wolf die voor alles staat waartegen Jamie strijdt. De stichting van Bill zou een grote supporter en sponsor zijn van genetisch gemodificeerde voedsel (GMO's). Dat zou volledig tegenover de groene en biologische visie van Jamie staan. Meyer vraagt Jamie-fans op de facebookpagina van Jamie Oliver blijk te geven van wat zij van zijn actie denken. De reacties geven blijk van ongeloof, afkeer en teleurstelling.

Jamie Oliver zelf is juist erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. Hij hoopt zo eindelijk het voedselsysteem in derdewereldlanden en uiteindelijk van de hele wereld echt te kunnen 'repareren'. In onderstaand YouTubefilmpje spreekt hij zich duidelijk uit.



Maar de reacties van zijn fans laten Jamie niet onberoerd. Nick Meyer meldt dat Jamie de volgende verklaring op Facebook heeft gezet:

Hi guys, my video message in support of Bill and Melinda Gates’ letter was in response to their big bets for the next fifteen years. My big bet is that food education for all is fundamental to fixing our broken food system and feeding the world. Following my message a lot of you have shared your concerns about GMOs so I wanted to make sure you knew that my video message wasn’t in support of GMOs but instead sharing my belief in food education. Sharing views, having a right noisy debate and getting to the food truth – including about GMOs – is essential to tackling the big problems we face and is at the heart of the Food Revolution. Jamie

Jamie vindt dus dat je het gewoon over GMO's kunt hebben én dat je kunt samenwerken zonder het over alles eens te zijn.

Fotocredits: Jamie Oliver, via Instagram
Dit artikel afdrukken