Hoe je via Hellman’s mayonaise stront kunt krijgen met Slow Food.
Wouter Klootwijk schreef in zijn rubriek in de provinciale kranten over Hellman’s die niet naar Hellman’s smaakt in Nederland.
Delhaize
Hij kreeg veel reacties van lezers die hem betere mayonaises tipten. Een er van kwam van de voorzitter van Slow Food Wageningen. Ze schreef dat ze een enorme frietliefhebber is en altijd als ze in Belgie is mayonaise inslaat bij Delhaize. Hoeft niet meer, zei ze er bij, want deze Belgische mayonaise is nu ook te koop bij Albert Heijn.
'Flink in mekaar meppen'
Klootwijk kwam er in een tweede stukje over friet en mayonaise op terug en constateerde met verbazing en plezier dat we van Slow Food Wageningen weer gewoon patat mogen eten. Met mayonaise uit de winkel.
Het stukje werd gelezen door Frank van Elsdingen van Slow Food Utrecht die andere afdelingen van Slow Food en de Nederlandse organisatie in een email voorstelt om de verslaggever in elkaar te slaan. Van Elsdingen formuleert het als volgt:
‘Organiseren jullie een posse om de journalist(e) in kwestie eens flink in mekaar te meppen? Ik doe graag mee (;-)
Maar zonder gekheid: lijkt me dat we daar wel effe e.e.a. gerectificeerd moeten krijgen.’
Fotocredits: chilebeans
Dit artikel afdrukken
Wouter Klootwijk schreef in zijn rubriek in de provinciale kranten over Hellman’s die niet naar Hellman’s smaakt in Nederland.
Delhaize
Hij kreeg veel reacties van lezers die hem betere mayonaises tipten. Een er van kwam van de voorzitter van Slow Food Wageningen. Ze schreef dat ze een enorme frietliefhebber is en altijd als ze in Belgie is mayonaise inslaat bij Delhaize. Hoeft niet meer, zei ze er bij, want deze Belgische mayonaise is nu ook te koop bij Albert Heijn.
'Flink in mekaar meppen'
Klootwijk kwam er in een tweede stukje over friet en mayonaise op terug en constateerde met verbazing en plezier dat we van Slow Food Wageningen weer gewoon patat mogen eten. Met mayonaise uit de winkel.
Het stukje werd gelezen door Frank van Elsdingen van Slow Food Utrecht die andere afdelingen van Slow Food en de Nederlandse organisatie in een email voorstelt om de verslaggever in elkaar te slaan. Van Elsdingen formuleert het als volgt:
‘Organiseren jullie een posse om de journalist(e) in kwestie eens flink in mekaar te meppen? Ik doe graag mee (;-)
Maar zonder gekheid: lijkt me dat we daar wel effe e.e.a. gerectificeerd moeten krijgen.’
Fotocredits: chilebeans
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
/me negeert meestal onzinnige opmerkingen die (ook door mensen waar je het niet van zou verwachten) op sociale media geplaatst worden. ;-)
Paul, hoe bedoel je dat precies?
Na het lezen van mn timeline reageerde ik een beetje kort door de bocht op het 'in elkaar meppen' geloof ik. ;-)
Als journalist heb je de mogelijk om een stukje tekst uit z´n context te halen en te publiceren. De hierboven geplaatste quote heeft gelukkig alle ingrediënten nog aan boord om direct te kunnen herkennen dat het `in elkaar meppen` schertsend bedoeld was. Jammer nou dat de macht van de pen gebruikt wordt om een tegenstelling te creëren, die er mijns inziens niet is of hoeft te zijn. Voor zover Wouter Klootwijk zich beledigd zou mogen voelen door hetgeen ik heb geschreven, wil ik daar mijn excuses voor aanbieden. Ik hoop dat hij bereid is hetzelfde te doen naar de vereniging en de tipgeefster, die er in zijn artikel nogal bekaaid van af komen. Uiteindelijk lijkt het mij dat de intenties van Slow Food en van Wouter Klootwijk behoorlijk met elkaar in lijn liggen, ook al is hij kennelijk ooit een Slow Food-lid tegen gekomen met rare ideeën over water.
Frank, wat zie jij als Klootwijks intenties?