Het Brusselse tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi verbant de suiker uit de keuken. Chefkok Lionel Rigolet laat zijn chef-patissiers vanaf vandaag Zùsto gebruiken voor de desserts. Dat is een totaal nieuwe, in België ontwikkelde, suikervervanger.
'Het vervangt suiker 1 op 1'
Zùsto is gemaakt met vezels van mais en cichorei en een beetje sucralose - een kunstmatige zoetstof die 600 keer zoeter is dan suiker. Het heeft dezelfde structuur als suiker en laat zich op dezelfde manier verwerken. Zùsto bevat driekwart minder calorieën dan suiker. "Het vervangt suiker 1 op 1. Je hoeft je recepten dus niet te veranderen. Het reageert ook op dezelfde manier met de andere ingrediënten. Zo is Zùsto het enige product behalve suiker dat kan karamelliseren" citeert De Standaard banketbakker Bernard Proot van de beroemde Antwerpse banketbakkerij DelRey. Proot is al jaren bij de ontwikkeling van de nieuwe suikervervanger betrokken en bracht als eerste producten met Zùsto op de markt. Vooralsnog is Zùsto alleen voor professionals te verkrijgen, consumenten moeten tot 2015 geduld hebben
Van Zùsto zijn verschillende varianten ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Ze bestaan allemaal uit ingrediënten die 'geproduceerd worden op basis van natuurlijke grondstoffen, waaronder polydextrose, plantaardige vezels van mais en oplosbare vezels uit cichorei, aangevuld met zoetstoffen zoals isomalt, erythritol, sucralose of steviolglycosiden', meldt de site.
De suikervervanger heeft en lage glycemische index, bevat geen verteerbare koolhydraten en is geschikt voor diabetici.
Wereld Diabetes Dag
Het is vandaag Wereld Diabetes Dag. Een mooiere gelegenheid om de nieuwe dessertkaart - en Zùsto - te lanceren kun je niet bedenken. Al kunnen ze, zelfs bij Comme Chez Soi, nog niet helemaal zonder suiker. In chocolade zit vooralsnog 'the real stuff'.
Fotocredits: Zusto.eu
Dit artikel afdrukken
'Het vervangt suiker 1 op 1'
Zùsto is gemaakt met vezels van mais en cichorei en een beetje sucralose - een kunstmatige zoetstof die 600 keer zoeter is dan suiker. Het heeft dezelfde structuur als suiker en laat zich op dezelfde manier verwerken. Zùsto bevat driekwart minder calorieën dan suiker. "Het vervangt suiker 1 op 1. Je hoeft je recepten dus niet te veranderen. Het reageert ook op dezelfde manier met de andere ingrediënten. Zo is Zùsto het enige product behalve suiker dat kan karamelliseren" citeert De Standaard banketbakker Bernard Proot van de beroemde Antwerpse banketbakkerij DelRey. Proot is al jaren bij de ontwikkeling van de nieuwe suikervervanger betrokken en bracht als eerste producten met Zùsto op de markt. Vooralsnog is Zùsto alleen voor professionals te verkrijgen, consumenten moeten tot 2015 geduld hebben
Van Zùsto zijn verschillende varianten ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Ze bestaan allemaal uit ingrediënten die 'geproduceerd worden op basis van natuurlijke grondstoffen, waaronder polydextrose, plantaardige vezels van mais en oplosbare vezels uit cichorei, aangevuld met zoetstoffen zoals isomalt, erythritol, sucralose of steviolglycosiden', meldt de site.
De suikervervanger heeft en lage glycemische index, bevat geen verteerbare koolhydraten en is geschikt voor diabetici.
Wereld Diabetes Dag
Het is vandaag Wereld Diabetes Dag. Een mooiere gelegenheid om de nieuwe dessertkaart - en Zùsto - te lanceren kun je niet bedenken. Al kunnen ze, zelfs bij Comme Chez Soi, nog niet helemaal zonder suiker. In chocolade zit vooralsnog 'the real stuff'.
Fotocredits: Zusto.eu
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Top! Dat is een hele positieve goede ontwikkeling. Kan niet wachten tot we het ook als consumenten kunnen kopen ;-)
Dessert zonder suiker of zoetstof heeft mijn voorkeur, zoals in Frankrijk waar ik meestal "crême fraiche épaisse" of "fromage blanc" neem. Lekker, rijk aan eiwit en weinig koolhydraten. Een bekertje bulgaarse yoghurt vind ik ook prima, maar dat wordt meestal bij het ontbijt aangeboden.
Missen ze nou echt het essentiele probleem van 'suikervervangers' in de lichaamsfysiologie? Blijft raar.
Peter, hoe bedoel je dat?
@Dick heb nu weinig tijd om echt te reageren. Maar alle suikervervangers (echte stevia als plant lijkt/is een uitzondering) bedriegen je lichaam en op de een of andere manier gaat je lichaam compenseren. Afhankelijk van de metabole-setting van je lichaam is dat een groot effect of niet. Jury is still out, maar het bewijs stappeld zich op dat je lichaam toch echt in een vreetbui terecht komt.