De suikerindustrie ligt zwaar onder vuur en slaat doorgaans succesvol terug, vinden antisuikeractivisten. Die vindt je ook op de hoogste bestuurlijke niveaus. De World Health Organisation (WHO) kwam daarom met een slimme strategie om het begrip 'vrije suikers' via een soort virale strategie te introduceren, maar (nog) niet als een norm op te leggen.
Deze week ging de organisatie verder en gaf zij nieuwe normen aan die leiden tot een drastische normstelling voor de reductie van onze dagelijks inname van suikers.
Met een uitermate charmante en logisch klinkende viraal slaat makingsenseofsugar.com meteen terug. Bepaal zelf wat je vindt, na het zien van de video:
Wie de afzender van de prachtige site is, wordt helaas niet bekend gemaakt.
Fotocredits: makingssenseofsugar.com
Dit artikel afdrukken
Deze week ging de organisatie verder en gaf zij nieuwe normen aan die leiden tot een drastische normstelling voor de reductie van onze dagelijks inname van suikers.
Met een uitermate charmante en logisch klinkende viraal slaat makingsenseofsugar.com meteen terug. Bepaal zelf wat je vindt, na het zien van de video:
Wie de afzender van de prachtige site is, wordt helaas niet bekend gemaakt.
Fotocredits: makingssenseofsugar.com
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Suiker is geen natuurproduct; sterker nog, suiker komt van nature nauwelijks in ons dieet voor. Pas in de middeleeuwen werd voor het eerst suikerriet opgewerkt tot een soort geraffineerde suiker: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_sugar
"Suiker is geen natuurproduct" Wat betekent dat Martijn?
Mij is niet duidelijk of die afnemende trend in suikerconsumptie uit toegevoegde suiker bestaat of incl. natuurlijke suiker (sorry Martijn). En het stukje dat vermeldt dat suiker de helft vd calorien van vet oplevert lijkt me gevaarlijk.
@Bas, #2. iets heel simpels. Ook 'zoete' natuurlijke producten zoals melk en fruit, bevatten maar een paar % suiker. Alleen honing is van nature zoet, maar honing is van nature schaars (imkers kunnen tegenwoordig grote hoeveelheden honing oogsten door bijen suiker als vervanging te geven).
Pure suiker is een tamelijk recente uitvinding (opwerken van suikerriet tot een soort concentraat is blijkbaar iets meer dan 1500 jaar geleden in India uitgevonden en door de arabieren verspreid); zeer zoete producten dus ook. Zoete producten als jam en taart konden in de middeleeuwen niet geproduceerd worden, omdat er domweg geen suiker was; suiker arriveerde pas rond 1300 met terugkerende kruisvaarders.
Kortom, voor 1500 was fruit zoals appels waarschijnlijk het zoetste en suikerrijkste wat er in Europa te krijgen was.
Martijn, de meeste gedroogde vruchten bestaan voor meer dan de helft uit suiker. Daarnaast houden mensen al duizenden jaren bijen voor de honing.
Dat het grootste deel van de bevolking goedkope, overvloedige suikers voor het grijpen heeft is misschien iets van de laatste tijd maar extreme zoetigheid is er al heel lang.