Welk gewas zie je hier op de foto en wat maken we er doorgaans van?
Misschien voor de profs wat al te gemakkelijk, maar voor al die Foodloggers die ook wel eens ommetje langs wuivende graanvelden maken en zich afvragen: wat zie ik hier nu precies? Geef ze een kans hun kennis uit te breiden! Of geniet gewoon even van de prachtige foto.
Nieuwe inzendingen kunnen naar redactie@foodlog.nl gestuurd worden, ze zijn nog altijd welkom! Ook van planten, bloemen of vruchten waarvan je niet weet wat het is!
Fotocredits: Terry van Loon
Dit artikel afdrukken
Nieuwe inzendingen kunnen naar redactie@foodlog.nl gestuurd worden, ze zijn nog altijd welkom! Ook van planten, bloemen of vruchten waarvan je niet weet wat het is!
Fotocredits: Terry van Loon
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Rogge of harde tarwe. Vanwege de royale bezetting van de aar met aartjes.
Vanwege die lange sprieten denk ik dat het Gerst is.
Daar maken ze Gort van en daar maken ze weer Gortepap van.
Veel gerst gaat er naar de bierbrouwerijen die het laten kiemen om er mout van te maken.
Ik schaar me achter Joep.
wat hier beneden voor aartjes en sprieten wordt uitgemaakt, heet officieel kafnaalden, een kenmerk van alle wilde granen, en hulpstukje bij het verspreiden en kiemen, omdat boeren dit liever zelf in handen houden, heeft die naald bij de veredeling , vooral van tarwe- en rijstrassen, vaak het loodje gelegd, en krijg je de onbenaalde rassen.
Het is inderdaad goudgele gerst, vlak voor de oogst.
Kan iemand zien of het winter- of zomergerst is ?