Van kiem tot vrucht, via het tussenstadium van de - al dan niet eetbare - bloem. Ook die verdient een plaatsje in de Foodlog-zomerquiz.
Vertel lieve Foodloglezers, van welke plant zien we hier het vrolijk gele bloemetje?
En vertel er meteen bij waarom je denkt dat het is wat het volgens jou is.
Update 31 juli, op speciaal verzoek: de volledige foto van de betreffende plant, ten voeten uit:
Nieuwe inzendingen voor Foodlogs planten-, zaden-, vruchten-, wortels-, noten-, kruiden- kortom zomerquiz zijn welkom op redactie@foodlog.nl.
Fotocredits: Astrid Spijkers
Dit artikel afdrukken
En vertel er meteen bij waarom je denkt dat het is wat het volgens jou is.
Update 31 juli, op speciaal verzoek: de volledige foto van de betreffende plant, ten voeten uit:
Nieuwe inzendingen voor Foodlogs planten-, zaden-, vruchten-, wortels-, noten-, kruiden- kortom zomerquiz zijn welkom op redactie@foodlog.nl.
Fotocredits: Astrid Spijkers
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Broccoli, die niet is geoogst en daardoor is gaan bloeien.
Het doet mij denken aan de bloemetjes van de zandraket die zich op mijn Nederlandse balkon heeft genesteld...
Wat is het stil verder? Niemand een idee of iedereen op vakantie?
ik denk ook broccoli, vanwege dat donkergroene blad, want die bloemetjes zouden natuurlijk net zo goed van koolzaad of raapzaad kunnen zijn.
Het is wel familie van de broccoli. Ik vond het erg mooi staan, heb hem laten staan tot ergens half/eind maart toen ik weer begon met groentes inzaaien. Ik heb er niet meer van gegeten overigens, hoewel er nog genoeg te oogsten aan zat, maar ik was bang dat het bitter zou zijn gaan smaken vanwege het uitlopen wat sommige groentes hebben.
IIg dus geen broccoli, wel familie ervan en niet in de supermarkt te koop.
Cime di rapa, de bloeiwijze is wat opener en ieler dan die van doorgeschoten broccoli