Dat zegt het Franse bureau Ipsos. In opdracht van Agri-Confiance deed het begin deze maand een onderzoek onder 1.000 Fransen.Die gaven aan hun eten op basis van prijs te kopen, maar zich zorgen te maken over de gezondheidseffecten van wat ze door dat koopgedrag binnenkrijgen. in 2007 bleek nog 'maar' 52% ongerust. Dat meldt Le Point.
Het gevoel zou in alle leeftijdsgroepen en sociale klassen aanwezig zijn. De hogere sociale klassen zijn zelfs verantwoordelijk voor een belangrijke stijging op de ongerustheidsbarometer. Slechts 28% van de Fransen vindt dat zij voldoende worden geïnformeerd over de manier waarop hun voedsel wordt verbouwd en verwerkt.
Dit artikel afdrukken
Het gevoel zou in alle leeftijdsgroepen en sociale klassen aanwezig zijn. De hogere sociale klassen zijn zelfs verantwoordelijk voor een belangrijke stijging op de ongerustheidsbarometer. Slechts 28% van de Fransen vindt dat zij voldoende worden geïnformeerd over de manier waarop hun voedsel wordt verbouwd en verwerkt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een mer a boire voor je Franse Foodlog, Dick, als slechts 28% zegt zich voldoende geïnformeerd te voelen. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe dat voor Nederland is.
In Nederland ligt dat op ca. 40%. Bron: Trendbox.