Vorige week werd in China het World Meat Congress gehouden. Daar vertelde Jacques Serviere, de wetenschappelijke adviseur van het International Meat Secretariat, dat 'dierwelzijn een steeds groter issue wordt op het wereldtoneel en dat zelfs Chinese consumenten interesse beginnen te tonen voor dierwelzijn'. Dat schrijft GlobalMeatNews.
Waar het idee dat dierwelzijn gebruikt zou kunnen worden om handelsbarrières op te roepen kortgeleden nog als belachelijk weggewuifd kon worden, ilijkt dat te kantelen. Serviere gaf het voorbeeld van een casus waarbij Canada, Europa en Noorwegen voor de World Trade Organisation stonden. De EU kreeg het in dit geval voor elkaar de import van zeehondenbont te stoppen op basis van dierenmishandeling. De internationale politiek wordt gevoelig voor dierwelzijnszaken.
Serviere wees erop dat de groeiende media-aandacht ook tot politieke interesse leidt, en dat het belangrijk is samen te werken aan een set wereldwijde minimumeisen voor dierenwelzijn.
Dit artikel afdrukken
Waar het idee dat dierwelzijn gebruikt zou kunnen worden om handelsbarrières op te roepen kortgeleden nog als belachelijk weggewuifd kon worden, ilijkt dat te kantelen. Serviere gaf het voorbeeld van een casus waarbij Canada, Europa en Noorwegen voor de World Trade Organisation stonden. De EU kreeg het in dit geval voor elkaar de import van zeehondenbont te stoppen op basis van dierenmishandeling. De internationale politiek wordt gevoelig voor dierwelzijnszaken.
Serviere wees erop dat de groeiende media-aandacht ook tot politieke interesse leidt, en dat het belangrijk is samen te werken aan een set wereldwijde minimumeisen voor dierenwelzijn.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Onlangs in de Keuringsdienst van Waarde, beelden uit een chinese slachterij waar de varkensharen gewonnen werden om verfkwasten te voorzien. Zelfs voor mij als afgestompt praktizerend veehouder shocking. Stap maar over op de verfroller.
China, o ja? Een goede vriend van me, dierenarts trouwens, bestelde twee jaar terug in China 'verse kippenpoten'. Hij schrok zich een hoedje toen ze werden geserveerd.
Maar niet ver daar vandaan, in Japan, kunnen ze er ook nog wat van. Zie op YouTube de gruwelijke keukentaferelen waar filets worden gesneden van de flanken van levende vis en sepiola's (dwergzeekat) die levend aan een bamboetje worden geregen en genuttigd.
D'r ligt voor Wakker Dier nog een wereld open.