Op de visafslag van Scheveningen werd woensdag het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De € 56.500 die het vaatje opbracht gaan naar het goede doel Bio Vakantieoord. Hoewel jurylid en chefkok Julius Jaspers de haring 'zijn lekkerste haring ooit' noemde, bleef de opbrengst van de veiling ruim achter bij het record van € 95.000 euro uit 2012.
Met de veiling van het eerste vaatje start het Haringseizoen. Vanaf vandaag kan iedereen de nieuwe haring proeven, of er zaterdag voor naar Scheveningen komen voor Vlaggetjesdag. Dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, met echte verse Hollandse Nieuwe.
Dit artikel afdrukken
Met de veiling van het eerste vaatje start het Haringseizoen. Vanaf vandaag kan iedereen de nieuwe haring proeven, of er zaterdag voor naar Scheveningen komen voor Vlaggetjesdag. Dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, met echte verse Hollandse Nieuwe.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nieuwe haring is voor mij elk jaar weer een feest. Gelukkig maar dat ik niet ver van de Scheveningse haven werk. Aan de stal met een paar uitjes, maar thuis met vers gemalen zwarte peper. Probeer het ook eens. (Op warme dagen is wat vers gemalen zwarte peper trouwens ook lekker op aardbeien, al dan niet met wat - zonder suiker - geklopte room).