Unilever zet een nieuw R&D-programma op om de productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid van thee te vergroten. "Meer thee kunnen verbouwen op minder land en met minder chemische middelen, en aan de andere kant beter bestand zijn tegen droogte en klimaatverandering, staan in dit project centraal. Dat is in lijn met onze doelstellingen voor sustainable sourcing, zoals vastgelegd in het Sustainable Living Plan van Unilever", zegt Clive Gristwood, Senior Vice President van R&D Refreshment van Unilever in EVMI.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Met haar Lipton merk is Unilever intussen tegenstrijdig hieraan tegen. Onlangs was op Foodlog nog een draad over ongewenste (en onvermelde) toevoegingen (zoals suiker) aan Lipton 'yellow label' (papieren builtjes) - en bleken de theeblaadjes van de laagste kwaliteit. De mooie doorzichtige 'pyramide' theebuiltjes zijn van PET, dat niet verhit mag worden omdat dan giftige stoffen vrijkomen... en dat daarna bij het afval (groencontainer?) belandt.