Britse onderzoekers van Oxford University kwamen op het idee om de deelnemers aan de 'Million Women Study' te bevragen op hun consumptie van biologische groenten en fruit. Aan deze Million Women Study doen meer dan 600.000 vrouwen van 50 jaar en ouder mee.
"Te weinig groenten en fruit eten is in verband gebracht met hogere risico's op kankers, maar onze resultaten tonen aan dat het daarbij niet uitmaakt of die tomaten of appelen nu bio of niet zijn", zegt professor epidemiologie Tim Key. Biologische groenten en fruit gebruiken juist het gezondheidsargument vaak als verkoopargument. Dat schrijft De Morgen.
Dit artikel afdrukken
"Te weinig groenten en fruit eten is in verband gebracht met hogere risico's op kankers, maar onze resultaten tonen aan dat het daarbij niet uitmaakt of die tomaten of appelen nu bio of niet zijn", zegt professor epidemiologie Tim Key. Biologische groenten en fruit gebruiken juist het gezondheidsargument vaak als verkoopargument. Dat schrijft De Morgen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dit is natuurlijk oud nieuws. Het komt steeds weer terug en hoort als het ware bij het mentale meubilair. Evenals de roep om meer onderzoek.
In vele jaren discussie op Foodlog kwamen we tot 2 argumenten vóór biologisch:
- het is beter voor het milieu (en hoeft de wereld niet te kunnen voeden; dat is een ander vraagstuk)
- het jaagt boeren niet en masse de stad in (wat rampzalig is)
Dat het misschien gezonder is, is bij de huidige stand van kennis - en zal dat nog lang zijn - hooguit een plezierige gedachte.
En nog iets: volgens de Nederlandse scherpslijpende professor Martijn Katan helpen groenten helemaal niet tegen kanker. Ook 'gewone' niet dus.
Daar bent u weer mooi klaar mee, lezer! Wie moet u nou geloven?
Volgens mij gaat het vooral om wat er naast groente en fruit gegeten wordt, om wel of geen kanker te krijgen.
Kanker is natuurlijk één ziekte, maar kunnen ze iets over 'all diseases' zeggen?
Het gaat in dit artikel over te weinig groente en fruit eten, dan maakt het inderdaad niet uit of het bio is of niet. Maar wat als er wel meer dan voldoende groente en fruit gegeten wordt wat zou dan het verschil zijn tussen bio en niet bio? Ik verwacht dat bio eten dan wel gezonder is.
Anke #4, je zegt 'gezonder' en dat is nu juist waar het om zou moeten gaan, hetgeen wat interessant is, het totaalpakketje. Heel vaak wordt alles aan kanker opgehangen, helpt het daar niet tegen dan is het 'onzin'.