Komkommerteler Koos de Vries vindt dat de Nederlandse supers én zijn afzetorganisatie The Greenery de Nederlandse komkommertelers in de steek hebben gelaten. Ze kopen in het buitenland in, omdat het daar goedkoper is. Onderwijl blijft in Nederland een enorme berg komkommers onverkocht liggen.
In een artikel in KAS Techniek geeft hij de hoop en schrijft hij: "De komkommertelers zouden er veel beter aan doen gezamenlijk af te spreken op een dag alle ruiten bij de Jumbo in te gooien en tegelijkertijd het echte verhaal aan de consument te vertellen. Je kunt wel schrijven over een of ander nieuw ras, maar ondertussen worden we kapotgemaakt door de supers. The Greenery zit in een vrije val, maar het handelsbedrijf koopt gewoon komkommers in Spanje en verkoopt die in Nederland. Dat is voor ons moeilijk te begrijpen.”
Dit artikel afdrukken
In een artikel in KAS Techniek geeft hij de hoop en schrijft hij: "De komkommertelers zouden er veel beter aan doen gezamenlijk af te spreken op een dag alle ruiten bij de Jumbo in te gooien en tegelijkertijd het echte verhaal aan de consument te vertellen. Je kunt wel schrijven over een of ander nieuw ras, maar ondertussen worden we kapotgemaakt door de supers. The Greenery zit in een vrije val, maar het handelsbedrijf koopt gewoon komkommers in Spanje en verkoopt die in Nederland. Dat is voor ons moeilijk te begrijpen.”
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het verhaal van de Nederlandse kwamkwammer: You give them the blame, you give them the power.
Ik zou zeggen: plak van die grote stickers met komkommers die door een ruit vliegen, zoals je ook wel ooievaars ziet. Lijkt me een ludieke actie.
Onbegrijpelijke bijdrage van Peter Jens. Engelse spreuk er bij toont werelds maar houdt mij even dom als ik al was.
Zijn komkommers in Spanje goedkoper (en net zo goed????), waarom mogen we ze dan niet kopen? Er gaan op enig moment ook Nederlandse tomaten naar het zuiden. En uien, lammeren, aardappelen, eieren, paprika's, scholfilets....
Fantastische glastuinders hebben we. Mijn idee: alleen topkwaliteit leveren. Dan taal je niet naar bereisde plensjes water in een groen vel van verder weg.
Wanneer men een bulkplensje in een groen velletje produceert voor anonieme kopers is het niet verwonderlijk dat men in de handen terecht komt van supermarktinkopers die de komkommer hooguit als een iets-groenigs-met-marge bezien. Ruiten ingooien bij Jumbo? Mij dunkt dat veel komkommertelers dat grotendeels al bij zichzelf hebben gedaan. Als er EEN product is dat van mij wel eens totaal op de schop mag is het de komkommer. Dus wat dat betreft volledig eens met Wouter. Alleen topkwaliteit leveren...
Hehe, Jens spreekt Nederlands. Met iets van gelijk ook. Er zijn lekkere komkommers maar ze zijn moeilijk te vinden. In de natuurwinkel? Was dat maar waar.
Tuinders toch.