De Duitse consumentenorganisatie Verbraucherzentrale onderzocht 20 veganistische producten, waaronder worstjes, broodsmeersels en veganistische kaas. Die bleken nogal vaak ongezond: 5 bevatten teveel zout, 4 waren er te vet (verzadigde vetzuren) of er zaten zoveel additieven in dat je niet meer van een 'natuurzuiver' product kunt spreken. Een aantal kun je maar beter niet te vaak eten, stelt Verbraucherzentrale.
Het onderzoek keek behalve naar de inhoud en samenstelling van de producten ook naar de verpakking. Daarbij werd 'Etikettenschwindel' vastgesteld, schrijft Die Zeit. Voorbeelden: een afbeelding van grote walnoten op een spread met 2% walnotenolie of een fraai Matterhorn-zicht voor een product dat uit ingrediënten uit verschillende EU-landen is samengesteld.
Dit artikel afdrukken
Het onderzoek keek behalve naar de inhoud en samenstelling van de producten ook naar de verpakking. Daarbij werd 'Etikettenschwindel' vastgesteld, schrijft Die Zeit. Voorbeelden: een afbeelding van grote walnoten op een spread met 2% walnotenolie of een fraai Matterhorn-zicht voor een product dat uit ingrediënten uit verschillende EU-landen is samengesteld.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Je moet ook geen veganistische worstjes, kaas en smeersels nemen, dan is het net of je je vlees en kaas toch wel mist. Als je je bij de groenteburgers enzo houdt en dan nog diegenen zonder soja en/of tarwe, zijn ze prima te doen. of helemaal niet natuurlijk, wij zijn gewend aan ons 'stukje vlees bij de groente' dat we die willen vervangen voor iets wat erop lijkt als we vega gaan, maar je kan ook wat bonen(peulvruchten) als vleesvervanger doen, gewoon witte-, bruine-, kidney-, zwarte bonen, erwten, kikkererwten, enz, er zijn zoveel soorten, allemaal prima vleesvervangers, of zelfs gebakken champignons.