Chocolade bevat flavanolen en antioxidanten die door bacteriën in ons maag-darmkanaal worden vergist. Daaruit ontstaan de ontstekingsremmende polyfenolen die goed zijn voor onze hartgezondheid, hebben onderzoekers van de Louisiana State University vastgesteld. Ze vermoeden dat een beetje fruit bij de chocola het effect nog versterkt. Dat meldt BBC News Health.

Overigens is niet iedere willekeurige pure chocoladereep zomaar geschikt, omdat in het productieproces van chocola de flavanolen vaak stuk gaan. Ook bevat de chocola die je in de winkel koopt vaak vetten en toegevoegde suikers die het gezondheidseffect teniet doen.

Maar er wordt inmiddels gewerkt aan een chocoladepil: het US National Heart, Lung and Blood Institute is van plan een 4-jarig onderzoek met 18.000 proefpersonen te gaan doen, waarbij een 'chocoladepil' tegen hartaandoeningen getest gaat worden. Daarvoor wordt samengewerkt met chocoladefabrikant Mars, die het patent heeft op het uit cacao isoleren van de flavanolen.
Dit artikel afdrukken