De Noord-Hollandse super Deen stapt in Oud-Hollandse runderrassen die worden gehouden door de leden van de Stichting Natuurboeren en verhandeld door vleesbedrijf Groothedde uit Vaassen.
Het vlees van de dieren is vanaf vorige week verkrijgbaar in de Deen filialen in Amstelveen, Amsterdam, Bergen en Castricum. Geleidelijk wordt de distributie uitgebreid naar alle filialen. Uiterlijk in september 2014 zal het in alle 66 winkels van DEEN te koop zijn.
Blaarkoppen, Maas Rijn en IJssel runderen (MRIJ), Brandroden, Lakenvelders en Fries Hollandse runderen worden biologisch gehouden door de veehouders van de Stichting Natuurboer. Ze combineren hun bedrijfsvoering met inspanningen voor de natuur en het landschap.
Directeur Boudewijn Deen motiveert het initiatief als volgt: “Wij realiseren ons dat onze bedrijfsvoering van grote invloed kan zijn op een beter leefmilieu. DEEN heeft daarom een groot aantal groene initiatieven ontplooid met extra zorg voor dierenwelzijn en milieu. We hebben een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en dat geldt zeker voor ons vleesassortiment.”
In een vergelijkende proeverij van NieuwVers eind vorig jaar werden de runderen van de Stichting Natuurboeren zeer positief beoordeeld vanwege zowel hun smaak als de manier waarop ze gehouden worden.
Dit artikel afdrukken
Het vlees van de dieren is vanaf vorige week verkrijgbaar in de Deen filialen in Amstelveen, Amsterdam, Bergen en Castricum. Geleidelijk wordt de distributie uitgebreid naar alle filialen. Uiterlijk in september 2014 zal het in alle 66 winkels van DEEN te koop zijn.
Blaarkoppen, Maas Rijn en IJssel runderen (MRIJ), Brandroden, Lakenvelders en Fries Hollandse runderen worden biologisch gehouden door de veehouders van de Stichting Natuurboer. Ze combineren hun bedrijfsvoering met inspanningen voor de natuur en het landschap.
Directeur Boudewijn Deen motiveert het initiatief als volgt: “Wij realiseren ons dat onze bedrijfsvoering van grote invloed kan zijn op een beter leefmilieu. DEEN heeft daarom een groot aantal groene initiatieven ontplooid met extra zorg voor dierenwelzijn en milieu. We hebben een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en dat geldt zeker voor ons vleesassortiment.”
In een vergelijkende proeverij van NieuwVers eind vorig jaar werden de runderen van de Stichting Natuurboeren zeer positief beoordeeld vanwege zowel hun smaak als de manier waarop ze gehouden worden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik had het graag een stapje verder gezien. Had graag willen leveren: milkstory:// Verduurzamen van enkel Melkvee onnozel
blog van mij..
"Milkstory onnozel"? Met dat soort kretologie kunnen de lezers niets. Wat bedoel je?
#Dick,
Dank mijn hersens gingen weer veel sneller dan mijn vingers op het toetsenbord.... ;-)
Vleesvee sector moet niet eigen kalfjes willen produceren. Neem de stierkalveren van buurman Melkveebedrijf. Das toch veel eerlijker qua opzet. Hoeft het stiertje niet naar een mesthok (vroeger nog een kistkalf).
Maar die zijn toch minder lekker: alleen maar Holstein? Vroeger werd er tenminste nog geïnsemineerd met vleesrassen. Nu dat niet meer gebeurt lijkt er een markt te ontstaan voor de oudere dubbeldoelrassen.
Een stiertje is geen stiertje, zo lijkt het. En ik moet zeggen: dat was te proeven zoals je in de link kunt lezen. Zelfs doorgewinterde vleesmensen konden hun tong niet geloven.