Dat meldt EVMI op basis van een rapportage van de EFSA en de European Center for Disease Prevention & Control (ECDC). Het meest kwestbaar voor de toegenomen voedselbesmettingen met listeria zijn vis- en vleesproducten, met name gerookte vis en gesneden ham.
Besmettingen met salmonella namen voor het zevende achtereenvolgende jaar af. Dit lijkt vooral een gevolg van betere risicobeheersing in de kippenvleesproducerende keten.
Dit artikel afdrukken
Besmettingen met salmonella namen voor het zevende achtereenvolgende jaar af. Dit lijkt vooral een gevolg van betere risicobeheersing in de kippenvleesproducerende keten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het is nu 2014. Ik zou van EFSA cijfers over 2013 verwachten. Dit zijn cijfers uit 2012.
Simone, dit weet jij vast beter dan velen hier: waarom lopen de EFSA en de CDC's een jaar achter met hun analyses?
De risico's van vers zijn relatief laag in professionele ketens. De risico's van vers-bewerkte producten zijn al wat hogere. De risico's van gesteriliseerd en gedroogd vrijwel 0. Voedselveiligheid is geen groot thema meer (op wat incidenten van rommelende bedrijven na). Derving en voldoende THT is wel een thema.