Zoals de verpakking vermeldt heeft het minimaal 28 dagen 'gerijpt'. Het kost € 17,98 per kilo
- Puur rundvlees afkomstig van de pampa's uit Argentinië of Uruguay
- Heerlijke malse bieftsuk met een volle smaak
- Vacuümvers verpakt voor optimaal smaakbehoud
Wat Zuid-Amerikaanse kruiden erbij. En mocht het niet helemaal opvallen op het plaatje: de verpakking heeft het AH klavertje van 'een gezonde keuze'.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Vorig jaar probeerde ik de rumpsteak: fantastisch. Onlangs weer: taai. Ook runderen in Zuid-Amerika (waar precies?) verschillen. En dat klavertje, dat mag er nog net eventjes opstaan, tot straks de rapporten van de Wereld Voedsel Organisatie over de kankerverwekkende eigenschappen van rood vlees officieel verspreid worden.
Tja... De roodvleessector is er in ieder geval al druk mee bezig, gezien het artikel "Roodvleessector moet nu strategie ontwerpen tegen kankergevaar"...
Excuses als ik nu mijn domheid webwijd etaleer, maar : 28 dagen gerijpt ? Wat bedoelen ze hier eigenlijk mee ? Dit is toch geen wild dat afgehangen moet worden ? Ik kan me niet herinneren die claim ooit eerder bij 'vers' rood vlees gezien te hebben - worst, okee, maar dat is toch iets anders. Wie ?
Marcel,
Rijpen van rundvlees verhoogt de smaak en malsheid. Dit komt doordat er enzymen in het vlees aanwezig zijn die het spier en bindweefsel een beetje afbreken. In de winkel tref je zelden gerijpt vlees aan omdat dit het product veel duurder maakt.
Zou ik niet snel kopen. Alle tekst die erop staat is betekenisloos en zegt niets over de kwaliteit:
- Puur rundvlees (Puur? Kijk eens aan! In tegenstelling tot wat?) afkomstig van de pampa's uit Argentinië of Uruguay (Klinkt exotisch maar op de pampa's kun je bij wijze van spreken ook een varkensflat neerzetten.)
- Heerlijke malse bieftsuk (dat staat er altijd op) met een volle smaak (idem)
- Vacuümvers verpakt voor optimaal smaakbehoud (ook niet iets waar het water me van in de mond loopt)
- '28 dagen gerijpt': rundvlees wordt altijd enige tijd gehangen. De gemiddelde AH bezoeker (inclusief mijzelf) zal geen idee hebben of 28 dagen kort of lang is.
't is ongetwijfeld best lekker, maar niets zegt dat het geen bio-industrie vlees is.