Lionel Messi, stervoetballer bij FC Barcelona, is voor de zesde keer dit jaar geblesseerd geraakt. Opmerkelijk is dat het AD een relatie legt met het dieet van de Argentijn. In de vier jaar dat hij onder trainer Guardiola speelde, was Messi nauwelijks geblesseerd. "Guardiola, geobsedeerd door de wens zijn spelers altijd in topvorm te krijgen, liet door voedseldeskundigen speciale diëten voor zijn spelers opstellen", schrijft het AD.

Voor Messi betekende dat een ingrijpende verandering: van het traditionele Argentijnse menu met heel veel rood vlees, 'choripan' en nauwelijks groenten moest hij van Guardiola overstappen op vis, veel vis. En geen cola meer. Was het dat dieet (en het toezicht erop) dat Messi 'onkwetsbaar' maakte? Messi moet het bij Barcelona al even zonder Guardiola stellen (die bij zijn nieuwe club Bayern Munchen meteen weer een voedingsdeskundige in de arm nam). En is tot het einde van het jaar uit de running. Eet hij wel goed? - vraagt het AD zich af.
Dit artikel afdrukken