De site bestaat al sinds 25 november 2007 en bevat nu zo'n 250 producten. Met kleine spinnenwebjes (zie illustratie) brengen de makers van de site je op culinaire combinatie-ideeën. Hoe langer het lijntje tussen de producten, des te moeilijker passen de smaken. Camembert past dus moeilijk bij koffie, chocola, zwarte thee en witlof.
Op het weblog staan enkele resultaten, waaronder een bonbon met radijs, bieslook en verse kaas van chocolatier Dominique Persoone.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gewoon niet goed gezocht dus. Maar goed, foutje van een nieuwkomer die daardoor oude koeien uit de sloot haalt. Het systeem van Klosse is inderdaad veel interessanter en meer uitgedacht. Prachtig boek, trouwens, 'Het proefboek', waar hij zijn theorie uiteen vouwt. Een aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in schema's als die van Foodpairing.
Het was niet te vinden omdat het woord foodpairing in de oorspronkelijke posting niet wordt genoemd. Het woord is opgenomen in een plaatje (niet zoekbare tekst) en de string van een url.
De zoekmachine doet het prima, maar we zullen de nieuwe op de nieuwe site beter toelichten zodat je er beter mee kunt werken.
De waarde van een foodparingsysteem als dit is uiterst betrekkelijk. Neem camembert. Over welke hebben we het? Die zachte Deense zonder smaak of een rijpe boeren? Ik kan je verzekeren dat ze totaal anders combineren.
In Ndl. is Klosse met een algemener systeem gekomen obv smaakeigenschappen ipv schijnbaar uniforme producten. Het is zinvoller, maar .... je kunt er alleen mee werken als je de weg al weet. Anders biedt het je slechts een aardige verklaring achteraf. Daarmee kan de doorzetter zijn voordeel doen: de weg ook vooruit leren. Op den duur ontstaat intuitie obv het 'systeem'. Winst: je ontwikkelt je intuitie sneller dan wanneer je het allemaal in je eentje moet doen.
Meer te vinden via de blog Molekularkueche en via de site van Hervé This.
Foodlog heeft nog geen echt goed archiveringssysteem, vandaar dat je het wsch. niet hebt kunnen vinden.
ik schreef het gisteren: zwarte hete koffie met boerenbrood in combinatie met gebakken paling of wijting. iedereen denkt aan frieten en bij de wijting aan puree. toch past gebakken paling (hooguit wat citroen) perfect bij koffie.
zeer interessant: haal eens een hollandse nieuwe niet door de ajuintjes, maar door de chocoladevlokken ! mmmh, ge weet niet wat ge proeft
Sjoerd, ik heb geen idee hoe het allemaal is samengesteld, maar vond het gewoon wel een aardige site.
Lizet, jammer dat ik een herhaling van zetten doe. Ik heb nog op Foodlog gezocht, maar heb niets gevonden.