Colruyt, de Belgische softdiscounter die zich laat voorstaan op de eigen beenhouwers, was al enige tijd op zoek naar 'speciaal rundvlees met een meer uitgesproken smaak'. Dat heeft de keten nu gevonden: Colruyt gaat het vlees van Holstein-melkkoeien - de schonkige zwart-bonte koeien waar heel ons land vol mee staat - aanbieden voor de echte liefhebbers.

De koeien worden nauwkeurig geselecteerd. Ze moeten minstens drie jaar oud zijn en voldoen aan de eisen qua vorm en vetgehalte. Doordat de koeien 'zich lang gevoed [hebben] met grassen', zit hun vlees boordevol smaak. Die wordt gekoesterd tijdens het 7-weken durende rijpingsproces. In die tijd verliest het vlees zo'n 20% vocht, versterkt zich de smaak en zorgen enzymen ervoor dat de structuur zachter wordt. Vanaf april kunnen klanten het grasgevoerde melkkoeienvlees in de Colruyt beenhouwerijen verwachten, meldt Vilt.
Dit artikel afdrukken