Colruyt is de derde grote Belgische supermarktketen die met thuisbezorging begint. De keten gaat online bestelde boodschappen thuisbezorgen met bestelwagens die rijden op aardgas. Dat is duurzamer dan op diesel.

Delhaize levert al 3 en Carrefour al 2 jaar internetboodschappen aan huis. Bij Colruyt konden klanten wel online bestellen, maar moesten ze de boodschappen zelf afhalen (Collect & Go). “Toch kan Colruyt de strijd om de thuislevering nog altijd winnen. Die strijd is nog maar pas begonnen”, zegt retailexpert Gino Van Ossel in de Belgische zakenkrant De Tijd. Belgen kochten vorig jaar amper 2% van hun boodschappen via het internet; wel groeit het bedrag dat ze online besteden gestaag.

“We hebben altijd verklaard dat we thuisleveringen pas wilden doen als dit op een duurzame manier kan gebeuren. Duurzaam in ecologische zin, maar ook duurzaam vanuit bedrijfseconomisch standpunt”, aldus Colruyt in Het Laatste Nieuws.

De Belgische supermarktketen vraagt €15 voor de thuisbezorging: €9,50 leveringskosten en €5,50 voor het verzamelen van minimaal €100 aan boodschappen. Met die "realistische vergoeding" denkt Colruyt een haalbaar businessmodel te kunnen creëren. De pilot, langs de oostelijke rand van Brussel, moet uitwijzen of het ook voor klanten een aanvaardbaar bedrag is.

De bestelwagens op aardgas worden later mogelijk vervangen door elektrische of waterstofwagens. Ook worden de routes zo efficiënt mogelijk uitgestippeld.
De Tijd - 'Colruyt kan strijd om thuislevering nog winnen'
  • Deel
Druk af