Het bericht van het college van bestuur (CvB) luidt als volgt:

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit vindt de verwijzing van Roos Vonk naar de holocaust in het opiniestuk in NRC van 21 augustus onnodig en kwetsend. In dat artikel uitte Vonk kritiek op de bio-industrie.

Zouden ze studenten die zich misdragen ook eindeloos blijven berispen? Een treffende vraag die het college zich inderdaad zou moeten stellen
Collegevoorzitter Daniel Wigboldus: ‘Iedereen mag stelling nemen in het publieke debat. Maar de verwijzing die Roos Vonk in het stuk maakt naar de holocaust is in onze ogen onnodig en kwetsend. Het college betreurt het dat door het gebruik van de term holocaust zoveel mensen geraakt zijn.'

Roos Vonk en het college hebben hierover gesproken en ze is het met het college eens. Eerder heeft Vonk zelf al aangegeven in NRC dat het beter zou zijn geweest als ze de verwijzing naar de holocaust achterwege zou hebben gelaten.


Meppen en excuus geen probleem voor CvB
Op Foodlog werd Vonks uitglijder uitgebreid besproken. De reactie van het college van bestuur lijkt ingegeven door een opiniestuk van Frits Barend in Het Parool waarin hij suggereerde dat het college van bestuur van de Nijmeegse universiteit zich zou moeten uitspreken over het gebrek aan beschaving waarvan Vonk herhaaldelijk blijk geeft.

Vonk heeft inmiddels een patroon laten zien van meppen en excuus aanbieden. Het CvB geeft met zijn bericht aan daar geen problemen mee te hebben. Op BN De Stem is één reactie te lezen op het bericht van het college: "Zouden ze studenten die zich misdragen ook eindeloos blijven berispen?" Een treffende vraag die het college zich inderdaad zou moeten stellen.

Toegevoegd 16 september 2017, 9:50 uur: bovenstaande stukje roept ook verzet op. Omdat het goed is, het ook daar over te hebben, maar niet in alweer in een nieuwe draad, neem ik de volgende reactie op:


Dit artikel afdrukken