Onder druk van actiegroepen en bezorgde burgers legt de befaamde Coca-Cola kersttruck-karavaan in Groot-Brittannië dit jaar een derde minder bezoeken af dan vorig jaar, schrijft The Guardian. De tournee begon afgelopen week in Glasgow en eindigt 24 stops later op 16 december in Londen.

Vorig jaar riep de Britse overheid lokale overheden te overwegen of de kerstkaravaan van de frisdrankenfabrikant wel past bij het streven om overgewicht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan. Voor een deel is die boodschap blijkbaar aangekomen, getuige de afname van het aantal stops. Maar nog altijd zijn 14 van de 19 stopplaatsen in Engeland gepland in steden waar bovengemiddeld veel 10- en 11 jarigen met overgewicht kampen. Dit jaar tekenden 83 organisaties en actiegroepen een brief aan Coca-Cola om alleen suikervrije dranken uit te delen tijdens de kerstcampagne. In antwoord daarop zal volgens Jon Woods, algemeen directeur van Coca-Cola UK, 90% van de uitgedeelde blikjes suikervrij zijn en krijgen kinderen onder de 12 niets, tenzij ze een ouder bij zich hebben.

In Nederland rijdt - voor zover nu bekend - de Coca-Cola kerstkaravaan dit jaar niet rond.

Overigens tast het zuur in Coca-Cola de tanden ook aan; wel of geen suiker in het drankje maakt op dat punt geen verschil.
The Guardian - Coca-Cola scales back UK Christmas truck tour after protests
  • Deel
Druk af