Bij het City Food & Film Festival draait het allemaal om ons eten en drinken, vandaag én morgen. Er zijn restaurants, theatervoorstellingen, films en lezingen die jong en oud vijf dagen lang mee op reis nemen langs allerlei smaken.

Het festival begint op woensdag 9 mei met de Duitse barman Charles Schumann, die met de bezoekers in een documentaire op zoek gaat naar de beste bars ter wereld. Ook vindt op deze dag een masterclass plaats over de toekomst van onze voeding en de voedselketen, onder leiding van onder meer lectoren Theo Thewessen en Harry van Delft van HAS Hogeschool.

Donderdag 10 mei staat in het teken van Hemelvaart. Denk daarbij aan een Hemelse picknick en een film van Philip Gröning over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Voor kinderen zijn er workshops over het maken van animatiefilmpjes. Tijdens de bijzondere avondactiviteit kunnen bezoekers ervaren hoe het is om in het donker te dineren.

Zin in wat actiefs? Ga dan op vrijdag 11 mei op de fiets of te voet mee op safari. Tijdens de stadssafari ontdekken bezoekers samen met trendonderzoeker Lieke Dols allerlei nieuwe zaakjes in Den Bosch en proeven ze hun bijzondere hapjes. Om meer te weten te komen over de gebouwen en geschiedenis van- de fabrieken in Kop van ’t Zand, neemt een gids bezoekers mee op fabriekssafari. Geniet van een vijf-gangen diner van Erik van Loo - dat hij op muziek kookt - of ga barbecueën met David Pauka. Ook op deze dag draaien de heerlijke films Schumann’s Bar Talks en De Smaak van de Ziel.

Het wordt een actief en creatief weekend op het City Food & Film Festival met op zaterdag 12 mei wederom een stadssafari en fabriekssafari. Ook kunnen bezoekers opnieuw barbecueën, maar deze keer met wildslager Herman Ter Weele en topchef Eric-Jan Fransen. Weer zin in een film? Ramen Heads en Hummus! The Movie zijn twee van de zes films die op die dag te zien zijn.

Zondag kunnen moeders in het kader van moederdag genieten van een filmontbijtje of een heerlijke taart gebakken door Heel Holland Bakt-winnaar Hans. Aan films staat die dag onder meer The Hundred Foot Journey en Trip to Spain op het menu en ter afsluiting is er een uitgebreid dessertbuffet.

Informatie
Datum: 9 t/m 13 mei
Tijd: 12:00 – 23:00 uur
Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch
Tickets: Klik op de website op een activiteit en bestel de kaartjes!
Dit artikel afdrukken