Het idee voor Tony's Store komt bij de vele fans van het merk vandaan. Bezoekers van het Tony Chocolonely-kantoor gaven aan graag een winkel of fabriek te kunnen bezoeken om de chocolade te kunnen proeven en kopen. Met het inrichten van de naastgelegen ruimte als winkel komt Tony's Chocolonely aan die wens tegemoet. Met een eigen winkel wil het chocolademerk zijn missie “samen chocolade 100% slaafvrij maken” delen en het contact met de fans verder aanhalen.

Tony’s Store
De blikvanger van de winkel is de mega-super-chocomaat: een ‘automaat’ met daarin 2.640 repen chocolade in 16 verschillende smaken, die je allemaal kunt proeven. Opvallend lekker is de melk-cola chocola!

Verder vind je in de winkel een ongelijk verdeelde kast, die qua vormgeving veel weg heeft van de blokjesverdeling van een Tony’s Chocolonely reep. In deze kast zijn de non-chocolate items van de winkel te vinden, zoals de fanTAStiese tas, Tiny Tony rompers en een Tony’s Chocolonely notebook. De tas was al te verkrijgen in de webshop, de rest is allemaal nieuw.

De ongelijk verdeelde kast in de Tony's Store, Tony's Chocolonely

Openingstijden
De winkel is gesloten in het weekend, op maandagochtend en tijdens de lunch. Dat heeft een praktische reden. Tony's kantoormedewerkers runnen de winkel. Bij Tony's werken 35 à 40 mensen, die ieder ongeveer 1 keer in de 2 maanden in de winkel-aan-kantoor staan om het contact met de fans te onderhouden en zich door hen te laten inspireren.

De house warming van de Tony's Store bleek een succes. In de winkel verdrongen zich de enthousiaste klanten. De repen Tony's Chocolonely vlogen over de toonbank. Lekker met een verhaal werkt goed.
Dit artikel afdrukken