70% van de cacaobonen ter wereld komt uit West-Afrika. Maar de cacaoboeren in West-Afrika hebben het moeilijk. De productie loopt sterk terug omdat boeren overstappen op producten die minder arbeidsintensief zijn en meer opleveren, zoals rubber of palmolie. Chocoladeconcerns Mars, Nestlé en Barry-Callebaut rekenden uit dat, als er niets gebeurt, er tegen 2020 een tekort van 1 miljard kilo cacao dreigt. Dat meldt De Standaard.
Dit weekend bracht de Volkskrant de fraaie reportage 'Raakt de chocolade op?' van Kadir van Lohuizen over dezelfde problematiek. Daaruit blijkt dat Mars bijvoorbeeld inzet op duurzame cacaoteelt, net als Barry-Callebaut dat doet in Ivoorkust.
Al lijkt het belang van de Belgen wat groter dan dat van de Nederlanders: Belgen eten per jaar gemiddeld 11 kilo per persoon chocolade, Nederlanders komen uit op 5.
Dit artikel afdrukken
Dit weekend bracht de Volkskrant de fraaie reportage 'Raakt de chocolade op?' van Kadir van Lohuizen over dezelfde problematiek. Daaruit blijkt dat Mars bijvoorbeeld inzet op duurzame cacaoteelt, net als Barry-Callebaut dat doet in Ivoorkust.
Al lijkt het belang van de Belgen wat groter dan dat van de Nederlanders: Belgen eten per jaar gemiddeld 11 kilo per persoon chocolade, Nederlanders komen uit op 5.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook