Er is een nieuw streekproduct dat bestaat uit balletjes die veel weg hebben van bitterballen, maar zijn gevuld met chocola. Ze zijn verpakt in een doosje en wat op dat doosje wordt gezet maakt er een streekproduct van. Dus Gooische ballen, Brabantse ballen, maar Hollandse ballen kan ook. Leuk om aan iemand in een buitenland te geven.

Alsof de Bounty van Mars nooit heeft bestaan presenteert een importeur handgemaakte chocoladesigaren met een vulling van zoete kokos.

Meer chocola. We hadden al chocoladehagelslag voor op brood en we hadden chocoladepasta. Die twee kun je bij elkaar doen in een jampotje. En daar is ie dan: de hagelpasta.

De Molkerei verzon YoGeit. Drinkyoghurt van geitenmelk met dadelsiroop.

Pasta
Maar dan het pastanieuws. Jimini’s heet de handelsonderneming die twee soorten pasta’s naar Nederland brengt, gemaakt met insectenpoeder. Dus vlees overbodig, zegt de onderneming.

Bijzonder ook, van importeur DiGusti Delicatessen: pasta met wiet. ‘Heerlijke verzachtende pasta met cannabis. Getest door universiteiten in Italië en gebruikt in ziekenhuizen.’ Zo’n mededeling wekt onmiddellijk wantrouwen. Alleen al om het meervoud, getest door universiteiten. Hoeveel universiteiten wel niet en wat waren de bevindingen? De pasta is ook te koop in de webwinkel van DiGusti en is eigenlijk voor een cannabisproduct spotgoedkoop, nog geen 6 euro voor 500 gram.

We bellen de importeur zelf. Werkt het? Ja, maar het gaat eigenlijk meer om de smaak.
Zitten er werkzame stoffen in uit hennep? Nee, maar ik heb bijvoorbeeld last van een tennisarm. Als ik de pasta eet heb ik minder pijn.
Dus toch iets van werkzame stof? Nee, het werkt meer geestelijk. En de smaak is echt heerlijk.
Dit artikel afdrukken