Het nieuws, dat vandaag in Parijs live wordt gepresenteerd op een artsencongres, is uiteraard koren op de molen van repen- en bruine snoepwaar. Of het echt werkt? Nieuw onderzoek moet het gaan uitwijzen, zeggen de onderzoekers. Mogelijk zegt dat ook weer dat 'verder onderzoek' nodig is.
Na al het nieuwsgeweld over het goede van chocolade gelooft zelfs kwaliteitsweekblad Time het inmiddels wel. Het opent met de woorden 'Yes, it's true, chocolate is good for you.'
Dan durven wij ook wel. Polyfenolen schijnen echt goed te werk te doen, zelfs als ze niet uit chocolade komen. Pas wel op met suiker en (plantaardig) vet en bedenk dat de oorzaak van hartinfarcten beter aan de basis kan worden aangepakt!
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ach, wij vrouwen weten het al lang, chocola is altijd wel ergens goed voor ....