In de Ondertussen van maandag 7 oktober vallen mij deze berichten op:

- Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (NOS) lieten vandaag van zich horen. Niet alleen in Amsterdam (NRC) op de Stadhouderskade én op de Dam, maar ook in andere grote steden over de hele wereld. Onder andere in Londen (Guardian), Madrid en Berlijn, maar ook in Sidney en Brisbane werden straten geblokkeerd. Vorige week besloten de burgemeester, politie en justitie nog dat de activisten niet (Parool) op de Stadhouderskade mochten protesteren. De groep had daar lak aan. Zij willen geweldloos, maar bewust de wet te overtreden, om te waarschuwen tegen klimaatverandering.

- De Verenigde Naties doet een sociaal experiment (Fastcompany) samen met een Nederlandse chocolademaker. Vanaf 14 oktober is het mogelijk om een Other Bar te kopen. Dat is een chocoladereep met een QR-code in de verpakking die de waarde heeft van een kwart cacaoboom of 25 cent korting op een volgende chocoladereep. Het is aan de consument om te bepalen waar hij zijn tegoed aan uitgeeft. Die heeft er dus een moreel probleem bij: kies je voor de boer of voor jezelf?

- Er zijn te weinig (AD) eetkoeriers en pizzabezorgers in ons land. De jongelui zijn massaal bang om te worden overvallen tijdens hun bezorgronde. Dat gebeurde (AD) nogal eens in de afgelopen jaren. Bij Domino’s Pizza hebben ze ongeveer 800 vacatures open staan. Ik zou bij de Australische Domino’s aan de slag te gaan. Daar zoeken ze namelijk knoflookbroodtesters. Mocht je toch liever als maaltijdbezorger aan de slag gaan, dan kun je ook met enige regelmatig een een gratis hapje nemen.

Naast de aangekondigde boerenactie van de radicale Farmers Defence Force, plant nu ook Agractie (Boerenbusiness) nieuwe protestacties. De VS is in de ban van bomen. In Californië hoopt een organisatie het laatste en grootste, particuliere sequoiabos aan te kunnen kopen (The Guardian). Het land waar deze enorme bomen op staan, is in handen van een familie en mag worden aangekocht voor een schamele $15 miljoen. In Los Angeles pakken ze het anders aan. Daar is sinds augustus een boomofficier aangesteld die toezicht moet houden op de groei van het stadsbos in L.A. In Nederland aarzelen we niet om met 7.000 Volt om ongewenst groen (RTL) tegen te gaan.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken