Eerder deze week kwam in het nieuws dat de Belgische Universiteit Gent er als eerste in geslaagd was Chinese koeien te insemineren met Belgisch witblauw-sperma. Het is de bedoeling hiermee de (vlees)productiviteit van Chinese lokale koeien te vergroten. China wedt duidelijk op meer dan één paard.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
heeft dit met het melkschandaal en de babymelk te maken? ik kan me niet voorstellen dat de chinezen ineens aan de kaas, de melk en de yoghurt gaan, in chinese restaurants staat niets van dat al op de spijskaarten. of gaat het daar toch naartoe? de overal om zich heen slaande verwestersing van de wereld? en wat moeten die beesten daar eten? er is geen grasland voor ze, geiirrigeerde alfalfa en snijmaïs, net als in californie? het is me toch wat met dat wereldvoedsel plaatje, dit loopt toch ooit spaak, ga eens na hoever de waterspiegel daar gaat dalen door al die wateronttrekking voor het benodigde veevoer.