De Chinese varkensvleesverwerker Chuying Agro-Pastoral is in betalingsproblemen gekomen door de recente uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in China. Het bedrijf, een beursgenoteerde varkensvleesverwerker, heeft een creatieve oplossing gevonden om zijn obligatiehouders tevreden te stellen. Het bedrijf gaat de verschuldigde rente 'in natura' uitbetalen, schrijft het FD.

De schuldeisers zullen in plaats van cash luxe hammen en andere varkensvleesproducten ontvangen. Het is niet uitzonderlijk dat een bedrijf in moeilijkheden onderhandelt met zijn geldschieters; wel dat daar een betaling in natura uitrolt. Door voorraad en productie op deze manier liquide te maken, hoopt het bedrijf een faillissement af te wenden. Op de beurs steeg de koers van het aandeel Chuying Agro-Pastoral vrijdag met 10%.

De Chinese varkenssector bestaat nog altijd voor een derde uit kleine boeren en lokale slachterijen, waar varkens in open vrachtauto's naartoe vervoerd worden. Dat bemoeilijkt de bestrijding van de uiterst besmettelijke Afrikaanse varkenspest. Tot nu toe zouden ruim 20.000 varkens geruimd zijn.
Het Financieele Dagblad - Chinees bedrijf wil schuldeisers betalen in ham
  • Deel
Druk af