De bitterbal op de zwarte lijst. Hier is creatief ondernemerschap gewenst ...
De bitterbal is niet welkom in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in China. De oer-Hollandse borrelhap wordt niet gepruimd door Chinese autoriteiten. Dit omdat er Braziliaans vlees in zit.
Dat maakt Patricia van Dobben van Van Dobben bekend in De Telegraaf. ‘Ze hebben problemen met het Braziliaanse vlees’, zegt Van Dobben in de ochtendkrant over de invoerstop van bitterballen.
In het Holland Heineken House zouden tijdens de Olympische Spelen dagelijks duizenden bitterballen worden geserveerd. Van Dobben denkt er nu over na om de bitterballen in China zelf te produceren.
Heineken, die 'in het huis' samenwerk met onder andere cateraar Albron, laat weten dat er geen reden voor paniek is. Woordvoerder Steven Hufton meldt dat in China handgedraaide dagverse ballen worden gemaakt, zodat er gewoon bitterballen kunnen worden geserveerd. Gedacht wordt dat er totaal zo’n 25.000 bitterballen doorheen gaan.
bron: misset horeca
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hee, mijn foto, leuk! :-)
Ik at in Peking trouwens regelmatig bitterballen, in 't belgische cafe daar. Ze leken niet zo heel erg op onze bitterballen, maar dat mocht de sentimentele pret niet drukken.
Als ik maar kort in Peking zou zijn zou ik ze trouwens never nooit bestellen. Daarvoor zijn er teveel andere heerlijke dingen te proeven. Maar ja, die moet je dan ook maar net weten te vinden, want er zijn ook erg veel heel erg smerige dingen te proeven in China. Kan me voorstellen dat als je 4 jaar toegewerkt hebt naar een olympische medaille dat je het wat eten betreft liever houdt bij wat je al kent.
Ha, mooi zo, Robin op weg naar onze huisfotograaf !?
En ondertussen die Chinezen maar vrachtschepen soja van Brazilië naar huis verslepen.
@kattebelletje, goeie vraag. Overigens is er meer aan de hand dan zo op het [url=http://www.distrifood.nl/fabrikanten/id524-84788/bitterbal_voor_china_blijft_heet_onderwerp.html]eerste gezicht./url] De waarheid komt op den duur meestal wel boven drijven.
De vraag is natuurlijk waarom er Braziliaans vlees in de Hollandse bitterbal zit? Leuk dat we er op deze manier achterkomen... ik zou in China wel andere dingen eten dan een bitterbal, maar goed, dat moeten ze in het Heineken House zelf weten.