Dit is mijn neefje, Yuan Yuan Yuan. Hij is vijf jaar oud, super lief. Laatst vroeg ik hem:"Wat zou je dit jaar voor je verjaardag willen? Hij zei: "Ik wil een eenrichtingsspiegel Spider-Man masker hebben".

Ik had geen flauw idee waar hij het over had, dus ik zei: "Wauw, dat is echt cool, maar hoe ga je het krijgen? Hij vertelde me volkomen serieus: "Ik ga het mijn moeder vertellen en doe een wens voor ik naar bed ga. Mijn moeder zal haar mobiele telefoon pakken. De volgende ochtend zal oom bezorgdienst me een pakketje bezorgen als ik wakker word." Ik wilde hem op zijn nummer zetten, maar plotseling realiseerde ik me dat hij me gewoon de waarheid vertelde, de waarheid van hoe winkelen er voor deze generatie uitziet.


Zo begint het verhaal van Wang voor TED. Ze vertelt hoe alles wat we willen meteen voor ons op maat gemaakt wordt. Alles wat je met vrienden bespreekt, kan ook meteen werkelijkheid worden.Het slot van de TED-lezing van Wang is boeiend: 'is zo'n wereld wel duurzaam?' vraagt de host haar. Wang antwoordt dat er geen eenvoudige antwoorden zijn maar dat het gesprek tussen mensen vermoedelijk ook op die vraag een antwoord gaat geven. De toekomst van het duurzame consumentisme komt uit China, het land dat ook CO2 gaat beprijzen.
Dit artikel afdrukken