FlashChecker gecheckt en dan nog een rondje

Volgens de Stichting Agrifacts gaan bijen helemaal niet dood van neonictinoïden, omdat ze al dood gingen toen die er nog niet waren. Zo mag je dat niet zeggen, zei een onderzoeker van de Universiteit van Utrecht. Landbouwgif is een beïnvloedbare factor, zei de universiteit, maar zeker niet de enige factor. De fact checker stond in de hoek met een foute redenering. Maar die checkte opnieuw en zei dat hij gelijk had. Waarom? Omdat hij het zei. Vraag: hoe check je een checker?

Boerderij - Universiteit acht kritiek Agrifacts ongegrond, 13 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ellen-maureen colpa
ellen-maureen colpa melkveehouder in Frankrijk, was ooit adviseur duurzaam bouwen
  • #1
  • 14 apr '19
  • 14:52

Wanneer je naar de webpagina gaat van de Universiteit van Utrecht waar de reactie wordt gegeven op de kritiek van STAF, worden er 12 verwijzingen gegeven naar linkjes die gaan over neonics en bijen (slechts één maal naar de varroamijt (link naar wikipedia), hoofdoorzaak honingbijsterfte volgens franse bijenhouders). Waarom dan niet gewoon zeggen dat je neonics wel een erg belangrijke factor vindt en inhoudelijk ingaan op de kritiek van STAF?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.